Denver na pogon Nikole Jokića: Srpski centar ponovo briljira NBA ligom!

04.12.2021

20:22

0

Nagetsi su večeras slavili u Medison Skver Gardenu nad ekipom Niksa

Denver na pogon Nikole Jokića: Srpski centar ponovo briljira NBA ligom!
Tan2021-12-4_201334730_3 - Copyright Tanjug/AP

Nikola Jokić i Denver Nagetsi stigli su do ubedljivog trijumfa nad ekipom Njujork Niksa 113:99 (30:25, 30:24, 32:22, 21:28).

Srpski centar, koji se nedavno vratio na teren, obeležio je i ovaj susret i još jednom potvrdio teoriju da odlično igra u čuvenom Medison Skver Gardenu. Za 27 minuta na terenu, ubacio je 32 poena, uz 11 skokova i pet asistencija.

Ispratio ga je Zik Nadži sa 21 poenom i osam skokova, dok je Vil Barton imao 13 poena.

Na drugoj strani je Džulijus Rendl ubacio 24 poena, Evan Furnije je imao 15, a Ar Džej Baret 13.

Nagetsi su konačno ušli u pravi ritam, te su večeras od starta diktirali tempo utakmice.

Jokić je već u prvom minutu pokazao koliko je željan košarke, a njegov tim da zna kako da se izdigne iznad problema, kojih ove sezone ima na pretek. U prvoj deonici, pljuštali su sjajni potezi srpskog centra. Proigravao je saigrače, zakucavao, skakao, jednostavno bilo ga je na svakom delu terena, pa su u osmom minutu igre vodili sa 19:15, a Jokić je već tada postigao 10 poena i zabeležio pet skokova. 

 

 

Početak drugog kvartala bio je nešto sporiji, sa većim brojem promašaja, ali je ubrzo Jokić promenio brzinu, a prednost Nagetsa rasla je do 38:26. Pored Jokića, večeras je u dvorani briljirao i Zik Nadži

Ako nešto večeras nije išlo od ruke Jokiću, bio je to šut sa distance, ali je u 22. minutu ušla i trojka, kao nastavak serije, te je Denver čuvao dvocifrenu razliku. 

 

 

Nakon pauze, Niksi su zapretili, ali od -8, bliže nisu stigli. Ponovo je Denver na pogon Nikole Jokića ekspresno vraćao dvocifrenu razliku, a gotovo da ne postoji osoba koja se večeras nije pitala šta sve Nikola može.

 

 

U ovoj pobedi i definitivno je bio ključni igrač, a njegov tim u jednom trenutku, u finišu je stigao i do 26 poena prednosti, bilo je to nakon serije 23:3!

Majkl Meloun ga je malo i odmarao u finišu, a tada je na scenu stupio Kampaco, pa rezultat i nije previše oscilirao. Na kraju, velika pobeda Denvera, 113:99.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike