Odbrana loša, jedna četvrtina nedovoljna! Radonjić analizirao poraz od Uniksa i dao jednu lepu vest za sve zvezdaše

26.11.2021

20:47

0

Autor: 24sedam

Trener crveno-belih ima samo jednu želju pred nastavak sezone

Odbrana loša, jedna četvrtina nedovoljna! Radonjić analizirao poraz od Uniksa i dao jednu lepu vest za sve zvezdaše
radonjic - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde lako su pali protiv Uniksa. U 12. kolu Evrolige, ruski tim je demonstrirao silu i dvoranu „Aleksandar Nikolić“ napustio kao jedan od retkih evroligaških timova koji su na takav način srušili Zvezdu u njenoj kući - 98:78.

Čestitke Uniksu na pobedi. Zaslužili su je, odigrali su sjajno večeras. Odbrambeno smo bili loši, bili smo mekani, druga četvrtina je bila bolja, ali to je nedovoljno – rekao je posle meča Dejan Radonjić i u dahu nastavio:

- Oni su u sjajnoj formi u poslednje vreme, to su i pokazali, o tome sam pričao pre utakmice. Igrali smo protiv ekipe koja je kvalitetna, savladali su Milano sa skoro 30 razlike prošle nedelje. To je pokazalo da imajupuno razloga da budu optimisti i naprave rezultat u Evroligi i VTB ligi. Od početka su napadački su bili potentni, znalački su valorizovali to i imali su kontrolu. Nismo uspeli da iskontrolišemo situaciju. Naravno, ostaje sve da se dodatno analizira. Moramo da gledamo naše greške i pronađemo slabosti odbrane.

Jednim segmentom igre iskusni strateg, ipak, može da bude zadovoljan.

- Rekao sam da je to ekipa koja poseduje ofanzivne mogućnosti, pa i defanzivne. Postigli smo dosta koševa u odnosu na neke mečeve, vrlo je to čudno s obzirom na dešavanja na terenu. Ne bi se reklo da smo skoro 80 poena dali. Oni su napadački bili sjajni, to im je i donelo dobru utakmicu i rezultat u „Pioniru“.

Svestan je Radonjić da su njegovi izabranici veći deo meča bili u podređenom položaju.

- Nismo ih imali, sem u drugoj četvrtini kada je moglo da se priđe više. Tada smo imali laganu šansu ispod koša, ali su oni podigli tu razliku, otvorili su drugo poluvreme na dobar način, kvalitetno i kontrolisali su igru i dešavanja na terenu.

Posle jednog od najtežih poraza na klupi Zvezde, Radonjić je, ipak, imao i jednu lepu vest za sve zvezdaše. Eron Vajt će naredne sedmice početi da trenira sa ekipom, što znači da bi ubrzo mogao da se nađe na terenu, ali ono što unosi malu zebnju jeste večerašnja povreda Nikole Kalinića.

Ovo je prvi period od početka sezone kada imamo nekog prostora da možemo da treniramo. Opet imamo povrede igrača, možda i Kalinića. Možda se nešto desi i u hodu, što nas sve prati od prvog dana priprema. Treba biti oprezan i praviti planove u hodu. Mi danas imamo jednu ideju, ti planovi su se menjali zbog okolnosti koje su nam otežavale mogućnost da radimo. Raspored je težak, svaki protivnik je jak, bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani. Tu su Barselona, Bajern... Najvažnije je da budemo zdravi za početak, pa ćemo potom pričati o svemu. Nikola je povredio skočni zglob. Rano je još, sutra će se znati koji je stepen povrede - zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike