Srbija počinje kompletno novi projekat, a to ne može bez navijača! Pešić i Teo mole za podršku, važno je!

24.11.2021

12:08

0

Autor: 24sedam

Slede prvi mečevi kvalifikacija, "orlovima" podrška mnogo znači

Srbija počinje kompletno novi projekat, a to ne može bez navijača! Pešić i Teo mole za podršku, važno je!
SERBIA-National-team0MET1957 - Copyright KSS

Srbija u četvrtak u Beogradu počinje kvalifikacije za Mundobasket 2023. Prvi protivnik "orlova" je Letonija, a tri dana posle tog meča na redu je susret sa Belgijom u Monsu.

Standardna "boljka" Srbije, kao i svih jačih reprezentacija jeste neuigranost i okupljanje tima koji je trenutno dostupan, a ne najboljeg. Svestan je toga i selektor Svetislav Pešić, koji hoće da se nedostatak uigranosti nadoknadi željom.

– Očekuje nas izazovna utakmica protiv Letonije, koja ima kontinuitet, jer je tokom jula i avgusta igrala kvalifikacije i uigrana je, za razliku od nas koji smo se skupili pre samo nekoliko dana. To je sve početak jednog novog projekta. Ono što je najvažnije, taj nedostatak uigranosti ćemo morati da kompenzujemo jednom velikom željom koju si igrači u ovih nekoliko dana i pokazali. To je ono što me čini zadovoljnim i optimističnim. Publika nam je veoma važna, naši navijači. Ako baš ne igramo sa najboljim igračima koje imamo, onda hajde da svi zajedno pomognemo njima da budu još bolji i postanu najbolji.

Kapiten "Orlova" Miloš Teodosić se u utorak priključio nacionalnom timu, a i on traži pomoć publike.

Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom. Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici.

Utakmica se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" u četvrtak od 20 sati.

Ulaznice za premijerni meč Srbije u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo prodaju se putem servisa "Ticket vision" i sajta www.tickets.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike