Zvezda krenula na megdan najboljima u Evropi

19.11.2020

14:10

0

Autor: D. B.

Crveno-beli košarkaši sutra (21) gostuju u Barseloni

Zvezda krenula na megdan najboljima u Evropi
Copyright MN Press

Milano je, po tradiciji pokoren. Armani je pobeđen šesti put u Evrolgi. A sada Crvena zvezda želi da prekine jednu za njih neugodnu tradiciju. U modernoj eri Evrolige, crveno-beli nisu nikada pobedili Barselonu u gostima. Četiri puta predstavnik Srbije i ABA lige u elitnom evropskom klupskom takmičenju igrali u srcu Katalonije i četiri puta su gubili.

U “Blau Grani” tim Saše Obradovića sutra (21.00) očekuje trenutni lider na tabeli Evrolige, tim koji sa klupe predvodi verovatno najperspektivniji trener Evrope, nekada maestro u igri pod obručima, Šarunas Jasikevičijus, a čija je prva zvezda najplaćeniji igrač Starog kontineta Nikola Mirotić.

Igramo protiv još jedne ekipe koja je favorit za Fajnal for. Imaju mnogo kvaliteta na svakoj poziciji. Igraju kod kuće i imaju ulogu favorita. Kada igramo protiv ekipa koje su „na papiru“ bolje, vrlo je važno i kakav utisak ostavljate. Očekujem da odigramo dobro, i zašto da ne, da iznenadimo ako nam se ukaže šansa – rekao je trener crveno-belih Saša Obradović.

Pročitajte još: Kako je Zvezda stigla do trijumfa u Milanu

Jedan od onih koji su pokazali u pobedi nad Armanijem da imaju značajnu ulogu u timu Crvene zvezde je Marko Jagodić Kuridža.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Dolazimo u Barselonu u dobrom raspoloženju posle velike pobede u Milanu. Ali to ne znači da idemo tamo sa namerom da ne odigramo dobru, čvrstu utakmicu, i pokušamo da iznenadimo Barselonu. Igraju sjajno, što se vidi i po njihovom plasmanu na tabeli. Prvi su i to zasluženo. Popunjeni su na svim mestima, ne zna se odakle preti veća opasnost i svako u rukama te večeri može da ima veliki broj poena. Predvodi ih Mirotić, fantastičan igrač, ali daleko da su ostali manje kvalitetni. Moramo da odigramo kao u Milanu konstantno i strpljivo i imaćemo našu šansu – rekao je krilni centar crveno-belih.

Crveno-beli se vraćaju u Srbiju subotu u popodnevnim časovima u Beograd, a sledeće nedelje očekuje ih duel protiv Partizana u ABA ligi (ponedeljak), a onda i susret sa Anadolu Efesom u Evroligi, a onda i okršaj protiv Budućnosti u regionalnom takmičenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike