Zvezda slavila u Milanu: Simonović pokrenuo, Lojd i Volden stavili tačku

18.11.2020

19:15 >> 21:51

0

Crveno-beli pobedili Armani

Zvezda slavila u Milanu: Simonović pokrenuo, Lojd i Volden stavili tačku
Copyright MN Press

Pakleni raspored je nastavljen. Odličan početak duple evroligaške nedelje za Crvenu zvezdu i pobeda u Milanu.

Crveno-beli su tako zabeležili novi trijumf na gostovanju, posle Asvela, pao je i Armani – 79:87 (23:18, 21:30, 16:18, 19:21).

Inače, ovo je četvrta uzastopna pobeda Zvezde protiv “manekena” na strani. Neće imati mnogo vremena za slavlje, pošto u petak igraju protiv Barselone u Kataloniji.

Pročitajte još: Ćaćo raspucan pred Zvezdu

Najefikasniji su bili Lojd sa 17 i Volden sa 15 poena, na drugoj strani je Micov dao 13 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA ZVEZDE!

Volden je uzeo loptu, Šilds ga je faulirao, a Kori ne promašuje sa penala (77:87). Micov ponovo promašuje za tri. Lazić je pokušao da pogodi posle prodora, a Armani poentira u kontri a kraj (79:87).

39′ – ARMANI NE ODUSTAJE, VOLDEN IMA ODGOVOR

Dilejni i Rol sa dve trojke vraćaju Armani u igru. Volden kreće na prodor, Rol ga faulira, to mu je četvrta lična. Volden odbija nalet sa sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja (77:85). Trojka Micova ne ulazi u koš.

38′ – SIMONOVIĆ ZA DVOCIFRENO VOĐSTVO

Micov šutira preko Simonovića, promašuje, odlično zagrađivanje koša Zvezde. Lojd uspeva da iznudi faul Micova. Vreme radi za Zvezdu. Dug napad Zvezd,e Volden je morao da šutira sa oko osam metara lopta je dotakla obruč, Simonović je uhvatio. Simonović je krenuo na prodor, lopta nije prošla kroz obruč, ali je Micov dirao mrežicu i vukao obruč, sudije priznaju poene. Šilds promašuje trojku (71:81). Presing Armanija preko celog terena, Voldne verovatno ne bi stigao da prenese loptu preko pola za osam sekundi, ali ga je Rol faulirao i poklonio mu dva slobodna bacanja koja on koristi (71:83).

36′ – LOJD!

Posle tajm-auta Mesine Ledej uspeva da pogodi iz teške pozicije. O’Brajant  pravi faul prilikom postavljanja bloka. Trojka Rodrigeza izlazi iz koša (71:76). Lojd to kažnjav,a daje trojku preko Pantera (71:79). Šilds promašuje, Simonović hvata loptu.

34′ – PANTER PREKIDA ZVEZDINU SERIJU

Odličan prodor Voldena koji pogađa pod faulom i daje dodatno bacanje za prvu dvocifrenu prednost Zvezde (66:76). Odlična odbrana Zvzede, uz mnogo sreće je lopta došla do Rodrigeza koji je ostavlja za Pantera i njegovu trojku (69:76).

33′ – SIMONOVIĆ, PA TERI

Samo što je ušao u igru Simonović je pogodio trojku. Panterov šut izlazi iz koša, Rodrigez faulom sprečava lake poene Lojda. Simonović nije dobio faul, Lojd je promašio, Kuridža je uhvatio loptu, pa je pronašao otvorenog Terija za lako zakucavanje. Promašaj Rodrigeza koji se ekspresno iskupljuje ukradenom loptom i poenima u kontri (66:73).

31′ – ĆAĆO I VOLDEN

Ćaćo Rodrigez trojkom započinje poslednji kvartal .Volden poentira posle prodora. Pred sam istek napada Rodrigez uspeva da iznudi faul Voldena, polovičan je sa penala (63:69).

30′ – MAJSTORIJA LOJDA ZA KRAJ ČETVRTINE

Micov poentira preko Davidovca. Nova greška Lojda u pasu, ali Dilejni promašuje zicer. Hajns ne pogađa, sreća je bila uz Zvezdu. Lojd pravi fintu, ostaje sam i poentira posle odličnog poteza O’Brajanta u reketu. Poslednji napad u deonici je imala Zvezda, Lojd je uzeo loptu, otežao je sebi poziciju za šut, ali je pogodio o tablu (60:66).

28′ – VRAĆA SE ARMANI

Ročesti i Rol “razmenjuju” poene. Sjajan potez Micova i agresivna odbrana vraćaju Armani u igru. Obradović reaguje tajm-autom (56:60). Ledej krade loptu i zakucava. O’Brajant pronalazi put do koša (58:62).

26′ – DOBAR POTEZ O’BRAJANTA I SPORNA ODLUKA SUDIJA

Odličan prodor O’Brajanta i poeni iz teške pozicije. Davidovac i O’Brajant su se borili za skok, Ledej je izbacio loptu u aut, sudije pokazuju da je to bio Davidovac. Usledio je tajm-aut dok su igrači Zvezde pokušali da objasne da je njihova lopta. Odluka nije promenjena. Rol daje trojku po povratku na parket (52:58). Volden je dobio loptu prekasno, pokušao je da ide na prodor, napad je istekao.

24′ – ISKUPLJENJE MICOVA

Rodrigez promašuje za tri. Lojd pogađa sa poludistance i donosi Zvezdi najveću prednost u dosadašnjem toku meča (47:56). Micov promašuje otvorenu trojku, ali se iskupljuje potom novim poenima (49:56).

22′ – TROJKA LEDEJA I ODBRANA LAZIĆA

Ledej pogađa trojku, Hol promašuje, Lzaić krade loptu (47:52).

21′ – POENI SA PENALA

Rodrigez faulira Hola koji daje dva slobodna bacanja. Nerezonski šut i promašaj Pantera. Kuridža je izgradio sebi poziciju, promašio je, ali je Kuzmić bio najviši u skoku, fauliran je i dao je oba penala (44:52). Zvezda je u seriji od 14:1, računajući i drugu četvrtinu.

20+’ – OBRADOVIĆ: NE SME TREĆA DEONICA DA SE PONOVI

– Moramo da nastavimo da kontrolišemo tempo meča. Zadovoljan sam, ali je tek poluvreme. Pokazali smo neke slabosti u trećoj četvrtini u nekim prethodnim mečevima, moramo da budemo fokusirani sada i da ne dozvolimo da se to ponovi.

20+’ – LOJD: STRPLJENJE

– Dajemo poene, ali moramo da igramo bolju odbrnau, previše faulova pravimo. Moramo da igramo svoju igru, ali da u isto vreme budemo strpljivi.

20′ – VOLDEN UZ ZVUK SIRENE ZA PREDNOST NA PAUZI

Teri pravi treću ličnu, menja ga O’Brajant. Dilejni promašuje prvo, pogađa drugo bacanje. Davidovac ulazi u reket, gradi poziciju i poentira.  Hajns pravi faul u napadu. Poslednji napad u četvrtini imala je Zvezda. Volden pogađa za tri na asistenciju Lojda, Mesina i igrači Armanija se žale da je bila greška u vođenju, da koš ne treba da se prizna, sudije ne obraćaju previše pažnje na to. Crveno-beli vode (44:48).

18′ – O’BRAJANT I ROČESTI

O’Brajant je fauliran, daje oba penala. Dilejni šalje loš pas, Micov ne uspeva da uhvati loptu. Ročesti to kažnjava trojkom (43:43).

17′ – MICOV POGAĐA

Micov pogađa trojku. Simonović poentira pod faulom Bruksa, ne pogađa dodatno bacanje. Dilejni poentira pored Kuzmića (43:38)

16′- OBRAČUN PANTERA I LOJDA

Teri dobija loptu, pravi fintu, ostavlja za Kuridžu koji je fauliran. Polovičan je sa penala. Micov pravi odličan potez, poentira, Obradović traži tajm-aut (35:33). Volden gubi loptu, Panter daje trojku, traži faul, sudije mu pokazuju da se smiri. Lojd uzvraća trojkom (38:36).

14′ – SERIJA ZVEZDE

Lojd ide na prodor, pogađa pod faulom. Tajm-aut Mesine, Lojd daje dodatno bacanje za seriju Zvezde od 6:0 (29:31).Poeni Bruksa na drugoj strani (31:31)

12′ – TROJKA HOLA

Teri pravi drugu ličnu, ulazi O’Brajant. Džoni se odlično postavio, Hajns ga je faulirao. Dobrićev šut blokira Hajns, a potom O’Brajant pravi faul u napadu. Panter u svom stilu pronalazi prostor i poentira. Hol zatim daje trojku (27:25).

11′ – TERI I LOJD

Dobrić ide na prodor, lopta izlazi iz koša, Teri je vraća. Micov zatim poentira (25:20). Lojd uspeva da iznudi faul i da pogodi oba penala (25:22).

10′ – ARMANI VODI

Dobar pas Ročestija, Kuzmić je blokiran prilikom polaganja. Lazić zatim pravi drugu ličnu. Tarčevski daje oba slobodna bacanja (19:17). Posle promašaja Tarčevski skače i preko Terija vraća loptu u koš. Volden je polovičan sa penala. Tarčevski zatim daje oba penala, a Davidovac pokušava sa pola terena, nije poentirao (23:18).

8 – ROČESTI RASPOLOŽEN

Ročesti je raspoložen na startu meča, dao je nove poene za vođstvo Zvezde (15:17).

7′ – TROJKA O’BRAJANTA

O’Brajant daje trojku. Lazić faulira Ledeja koji daje oba penala. U igri su i Ročesti i Kuzmić. Ročesti ide na prodor i pogađa, uz malo sreće (13:15).

6′ – UPISAO SE O’BRAJANT

Volden i O’Brajant su ušli u igru. O’Brajant poentira sa poludistance za prednost srpskog tima (9:10). Šilds daje oba penala (11:10)

5′ – PRVI TAJM-AUT

Šilds pogađa, dobra akcija Zvezde, Davidovac koristi svoje kvalitete za lake poene. Ledej blokira Hola, a Lojd ne pogađa za tri. Drugi faul na meču pravi Hol posle više od četiri minuta igre. Šilds pravi faul u napadu, gura Terija sa leđa. Hol ubrzo pravi i drugu ličnu na polovini prvog kvartala, posle čega je usledio prvi tajm-aut (9:8).

3′ – RODRIGEZ

Hol nastavlja da promašuje, Rodrigez ostaje sam i pogaža trojku. Lojd postiže prve poene na drugoj strani (7:6).

2′ – TERI I PANTER

Rodrigez poentira uz malo sreće, Teri daje nove poene, pa se Pnater upisuje u listu strelaca (4:4)

1′ – TERI PRVI DO POENA

Hajns promašuje sa poludistance, Hol i Teri ne uspevaju da se “pronađu” prilikom dodavnaja za “alej-ap”, ali je Teri uspeo nedugo zatim da se ispravi i da zakuca (0:2).

20:42′ – STARTNE PETORKE

Obradović je “promešao” startnu petorku. Kreću Hol, Lojd, Daviovac, Kuridža i Teri. Na drugoj strani počinju Rodrigez, Šilds, Panter, Ledej, Hajns.

20:18′ – ZVEZDINO PRISEĆANJE

Crveno-beli su se prisetili meča od pre četiri godine i pobede protiv Armanija u Beogradu (83:70). Igrač utakmice bio je Marko Simonović, sadašnji član Zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike