Kuridža Zvezdin heroj iz senke: O pobedi protiv CSKA, zahtevima Obradovića, O’Brajantu, prošloj sezoni...

23.10.2020

12:47 >> 13:59

0

Košarkaš crveno-belih odgovarao na pitanja srpskih medija

Kuridža Zvezdin heroj iz senke: O pobedi protiv CSKA, zahtevima Obradovića, O’Brajantu, prošloj sezoni...
Copyright MN Press

Iz minusa u pobedu. Crvena zvezda je u dvorani “Aleksandar Nikolić” nadoknadila zaostatak od 14 poena i savladala CSKA, jednog od favorita za osvajanje Evrolige – 86:84.

Jedan od heroja iz senke u ovom trijumfu bio je Marko Jagodić Kuridža. Ne samo zbog 11 poena i šest skokova, već zbog dosta stvari koje je uradio na parketu, a koje se ne vide u statistici. A, pre nešto manje od godinu dana je iz Primorske stigao na Mali Kalemegdan.

– Sigurno da je velika razlika biti igrač Primorske i Zvezde. Tamo sam bio jedan od vodećih igrača, drugi su pratili mene. Ovde imam manju ulogu i pratim druge. Dajem sve od sebe da dam doprinos protiv bilo kog tima. Kada je CSKA u pitanju, drago mi je. Pokazali smo da možemo da pobedimo jednu takvu ekipu. Sada fokus mora da bude na narednom meču i napredovanju celog tima – počeo je Kuridža.

Imao je borbu sa visokim igračima poput Šengelije i Vojtmana u CSKA.

– Teško je igrati protiv takvih igrača. Ima mnogo dobrih košarkaša u Evroligi. Nije lako izaći i dati maksimum protiv svih. Znači mi mnogo priprema sa treninga, dogovor i skauting koji sletim da bi mi bilo lakše. Kada je „zidanje“ u pitanju, to je neka moja prednost u igri koju stalno koristim i koristiću u nastavku.

Poseban akcenat je stavio na saradnju sa Sašom Obradovićem.

– Saša je dosta drugačiji trener od svih sa kojima sam radio. Dosta je zahtevan, ponekad je teško, ali dajem sve od sebe da ispoštujem ono što on traži. Sve je lakše kako vreme prolazi i nadam se da ću se što pre privići na sve što traži od mene i od nas svih.

Dolaskom Džonija O’Brajanta je konkurencija u reketu još veća, na pitanje da li mu je taj potpis dao dodatni podstrek protiv „armejaca“ kaže:

– O’Brajant je dobar igrač i ima veliki kvalitet. Dobra konkurencija je uvek dobra za napredak. Nije mi njegov dolazak probudio neku novu motivaciju, motivisan sam na svakom meču koliku god minutažu da dobijem, trudim se da dam sve od sebe.

Potom je odgovorio i na dva pitanja portala „24sedam“. Prvo je bilo o upoređivanju dve sezone i ekipa Zvezde.

– Volim i prošlosezonsku ekipu, ali se neke kockice nisu posložile. Nadam se da će se složiti ove i da ćemo imati dobru sezonu. Moramo dosta da radimo, da upijamo sve što na mse kaže, da donosimo prave odluke u pravim momentima i da budemo što bolji.

Drugo je bilo vezano za pozicije, odnosno koja od dve njemu više prija – krilni centar ili centar.

– Što se pozicije tiče, najbolje igram na četvorci, a Sale me dosta koristi i na petici. Meni je važno da igram, nije mi važno toliko na kom mestu – zaključio je Kuridža.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike