Obradović uveren! Siguran sam da će Pešić ubediti Jokića

20.11.2021

07:23

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana govorio o brojnim temama

Obradović uveren! Siguran sam da će Pešić ubediti Jokića
20211114ivZvezdaPartizan36 - Copyright MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i trener košarkaša Partizana Željko Obradović našli su se na jednom mestu, i pričali o brojnim temama.

Pre svega, Obradović je čestitao Stojkoviću na plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Odmah sam mu čestitao i poslao poruku posle utakmice. Trebalo je doći do te poslednje utakmice. Sve čestitke. Pre toga sam imao moju utakmicu protiv Crvene zvezde, kasno sam se vratio posle i odgledao snimke. Fantastičan i ogroman uspeh. Prvo je napravljena selekcija, krenuo od toga da vidi koji igrači mogu da odgovore zahtevima. Upoznao sam neke od igrača, skromni su, lepo se ponašaju. Drago mi je zbog njih - kazao je Obradović za TV Prva, a zatim se i prisetio kako je izgledao trenutak kada je Aleksandar Mitrović u samoj završnici dao gol za 2:1 i plasman na Mundijal.

- Sticajem okolnosti, posle meča sam bio u hotelu, čuo sam radost ljudi. Bilo mi je jasno kada sam video gol u 89. minutu. Mogu da zamislim šta je Piksi proživljavao.

Trofejni trener je zatim pričao o temama iz svoje branše. Jedno od pitanja koje se često postavlja je ono o Nikoli Jokiću. Da li će konačno centar Denvera zaigrati za nacionalni tim?

- Jokić je biser naše košarke, fenomen u svakom smislu. Mislim da će on i (selektor Svetislav) Kari Pešić naći zajednički jezik i da će Nikola igrati za reprezentaciju. Žao mi je što je Igor Kokoškov završio kako je završio, bio je ponosan da bude selektor, znam kako mu je teško bilo. Mi smo skloni euforiji. Igranje za reprezentaciju je najveća moguća čast, ali neke stvari utiču na to da li će neko doći. Preskakala su i braća Gasol, ali jednom, dva puta ili tri u 20 godina. Uz normalan kontakt, a siguran sam da će Pešić to uraditi, da će najbolji igrači biti na raspolaganju. To bi mogla da bude velika pobeda Pešića na početku.

Onda je otrkio i koja mu je najdraža pobeda.

- Stalo je dosta u 30 godina karijere. Suština je da uživaš radeći, da praviš atmosferu sa ljudima kojima radiš. Najvažniji su igrači. Mogao bih da se vratim na prvu titulu sa Partizanom, koja je bila veliko iznenađenje. Vodio sam šest timova. Ali, najveća emocija je bila reprezentacija, to je neponovljivo i ostaje u svima nama. Jedva smo čekali okupljanja. Proveli smo jednom četiri meseca i 23 dana zajedno kada je pokojni Duda bio selektor. Najviše pamtim stvari iz reprezentacije.

Zatim je prešao i na klupske teme...

- Slušam igrače, poverenje je mnogo važno. Svako treba da zna da smo mi treneri servis igračima. Šta god da im treba. Meni je uvek bilo važno da možeš da igraš lošije utakmicu, ali da navijači prepoznaju. Ovi sadašnji igrači se izuzetno dobro ponašaju. Čine me ponosnim zbog toga. Borićemo se za rezultat, ali je važno da se priča o igračima Partizana kao o profesionalcima. Posle 30 godina života van Srbije stalo mi je da se vratim ovde i pravo da vam kažem - uživam. Nije mi bilo lepo posle meča sa Zvezdom, ali oni su nas zasluženo dobili. To nam je dodatna motivacija - dodao je popularni Žoc, a zatim otkrio da želi da što duže ostane u Srbiji

- Izuzetno sam srećan i zadovoljan ovde. Biće u toku sezone i lošijih momenata, ali razgovorom se sve rešava. Nikada nisam kaznio igrača novčano. Uživam ovde u svakom trenutku u Srbiji i voleo bih da potraje što duže - zaključio je trener Partizana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike