Real prejak: Zvezda pružila jači otpor samo u prvom poluvremenu!

18.11.2021

21:37

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli izgubili od Madriđana sa 79:67

Real prejak: Zvezda pružila jači otpor samo u prvom poluvremenu!
real - Copyright Evroliga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala 79:67 (16:13, 16:19, 25:14, 22;21) u 11. kolu Evrolige.

Crveno-beli su pružili otpor samo u prvom poluvremenu.

Izabranici Dejana Radonjića doživeli su tako i drugi poraz na španskoj turneji.

Zvezda je posle Baskonije izgubila i od Reala, ali čini se da trener srpskog predstavnika nema previše razloga za brigu. 

Kad se doda da je srpski predstavnik bio lišen Kalinića, Mitrovića i Voltersa, drugačiji ishod meča u Madridu nije ni mogao da se očekuje.

Ipak, postojala je neka nada da može Zvezda da iznenadi, pre svega to se odnosilo na prvih 20 minuta kada su pružili jak otpor domaćinima.

Ali u nastavku totalno drugačija slika na parketu, Madriđani su ubacili u petu brzinu, počeli da pogađaju sve, za razliku od crveno-belih i prednost je rasla iz minute u minut.

I pored poraza, Radonjića može da raduje i to što je Cirbes počeo polako da se vraća u formu, čak je bio jedan od najboljih u gostujućoj ekipi, a Stefan Marković je na parketu proveo čak 20. minuta što je znak da iskusni plej polako ulazi u ritam.

Nema dileme da će košarkaši Zvezde što pre zaboraviti ovu špansku turneju, jer ih već u ponedeljak očekuje meč protiv Studentskog centra u Admiral Bet ABA ligi, a već sledećeg petka duel protiv UNIKS-a u Evroligi.  

Najefikasniju u pobedničkom timu bili su Tavares sa 15 i Pojire sa 14 poena, dok je prvi strelac u Zvezdi bio Holins sa 16, i Cirbes sa 12 koševa. 

 

40. minut Kraj 79:67

 

 

38. minut: Zvezda preko Davidovca sa slobdnih bacanja spušta prednost ispod deset (74:65). Ipak u sledećem napadu Hanga pogoađa trojku i stavlja tačku na ovu utakmicu.

37. minut: Koševima Holinsa, Ivanovića i Cirbesa Zvezda smanjuje na podnošljivih minus 12 (72:60).

35. minut. Zvezda nemoćna, Real rutinski privodi meč kraju u svoju korist.

33. Ipak, Real postiže sedam poena zaredom. Odlupljuje se na plus 17 (66:49) i već sada se čini da se zna pobednik.

32. minut. Simonović postiže trojku i smanjuje prednost na podnošljivih 10 poena. 

TREĆA ČETVRTINA: 57:46

 

 

30. minut: Madriđani ubacili u šestu brzinu, postižu iz svih pozicija i odlaze na plus 13 (57:44). Cirbes postiže u poslednjim sekundama koš. Real dominirao u trećoj četvrtini. 

28. minut: Razigrao se Ertel, postiže pet poena zaredom. Razlika se povećava iz minute u minut.  

27. minut: Madriđani prave seriju 7:0 i odlaze na plus 10 (48:38) preko Ertela. Zvezda ništa ne može da pogodi u nastavku.

26. minut: Real održava prednost, bolje su ušli u nastavku meča. Čak su povećali prednost preko odličnog Tavaresa koji sam igra protiv Zvezde.

24. minut: Real ima najveću prednost u drugom poluvremenu, zahvaljujući koševima Taversa. Madriđani na plus 6 (42:36). Cirbes ulazi umesto Kuzmića.

22. minut: Zvezda se ne predaje. I dalje održavaju egal utakmicu. Kuzmić imao šansu da dovede u vođstvo crveno-bele, ali nije pogodio koš.

DRUGA ČETVRTINA: 32:32

 

 

20. minut: Košarkaši Zvezde loše su odigrali odbranu, dozvolili su da Ertel postigne trojku kojim Real dolazi u vođstvo 32:30. Ostalo je još 20 sekundi do kraja poluvremena. Koševima Stefana Markovića dve sekunde pre kraja prvog poluvremena, crveno-beli stižu do izjednačenja (32:32) i na odmor se odlazi egal.

19. minut: Kuzmić održava minimalnu prednost. Odmah nakon slobodnih bacanja, izlazi sa parketa i menja ga odlični Cirbes.  

17. minut: Ipak, preko Kuzmića, izabranici Dejana Radonjića dolaze do prvog vođstva na utakmici (27:26). Zanimljivo da crveno-beli nisu napravili nijedan faul u drugoj četvrtini.

16. minut: Zvezda održava egal utakmicu. Forije održava minimalnu prednost Madriđana. Mnogo bolja igra crveno-belih, imali su čak i šut za prvu prednost. 

14 minut. Deo utakmice u kojoj je rezultatska klackalica. Niko se nije odlepio. Dobra stvar za crveno-bele je i ta što Real već sada izašao iz bonusa.

12. minut: Zvezda bolje krenula, uspeva da izjednači (16:16). Ponovo dominira Nemac. Real sa dosta grešaka krenuo u drugoj četrvtini.

 

 

PRVA ČETVRTINA: 16:13

10. minut: Kraj prve četrvtine, Zvezda odigrala bolje kraj prve deonice. Najzaslužniji za to je Cirbes koji je postigao šest poena za crveno-bele. U svakom slučaju Zvezda parira Realu posle prvih 10 minuta.

8. minut: Cirbes unosi novu energiju, postiže četiri poena zaredom, Zvezda smanjuje na 14:9.

6. minut: Real pravi seriju 9:0 i razlika se povećava. Mnogo grešaka u redovima crveno-belih. Razigrali se Madriđani. Zbog toga Dejan Radonjić zove prvi tajm-aut. 

5. minut: Hanga postiže pet zaredom poena za Real, prva veća prednost Madriđana (10:5).

4. minut: Dobrić održava Zvezdu u igri. Svih pet poena postigao je košarkaš crveno-belih, Hanga postiže trojku na drugoj strani. 

2. minut: Real postiže trojku, Zvezda uzvraća preko Dobrića. Egal na samom startu (3:2).

KREĆE MEČ:

 

 

Startna petorka Zvezde: Lazić, Dobrić, Marković, Kuzmić, Davidovac.

Igrači Zvezde izašli na zagrevanje, počelo njihovo predstavljenje pred navijačima Reala.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike