Radonjić u velikim problemima: Zvezda bez Kalinića i Voltersa na Real!

17.11.2021

16:20

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli znatno oslabljeni u Madridu

Radonjić u velikim problemima: Zvezda bez Kalinića i Voltersa na Real!
CRVENA_ZVEZDA_vs_ASVEL_09 - Copyright MN Press

Nikako Zvezda ove sezone da kompletira redove. Kako se neki od rekovalescenata vrati u tim, kao po pravilu iskoče novi kadrovski problemi, zbog kojih Dejan Radonjić u dosadašnjem toku sezone ni na jednom meču nije mogao da računa na sve raspoložive snage.

Tako će biti i u Madridu, gde crveno-beli u četvrtak (20.45) gostuju favorizovanom Realu, kojem će na megdan bez Nikole Kalinića i Nejta Voltersa.

Potvrdio je to u najavi meča crnogorski strateg, koji od starta sezone ne može da računa na Arona Vajta, a za ovonedeljni dupli evroligaški program ni na Luku Mitrovića.

- S obzirom na našu situaciju, primorani smo da naša razmišljanja pred sledeću utakmicu usmerimo prvo na naše redove. Posle duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića, uz Mitrovića koji je ostao u Beogradu i Arona Vajta koji se već dugo oporavlja nakon loma ruke – rekao je Radonjić, koji je, ipak, izneo i neke ohrabrujuće vesti.  

- Situacija je takva da, iako su u pitanju lakše povrede Voltersa i Kalinića, ne želimo da ulazimo u bilo kakav rizik u pogledu pogoršanja tih povreda, bez obzira na činjenicu što nas očekuje meč sa Realom. Tim iz Madrida igra sjajno i jedan je od kandidata za najviši plasman i osvajanje Evrolige. Bez obzira na izostanak igrača i veliki kvalitet protivnika želimo da damo naš maksimum i vidimo koliko možemo u ovom trenutku – kazao je trofejni strateg srpskog i regionalnog šampiona.

Posle mini turneje po Španiji (Baskonija i Real), crveno-beli se vraćaju u Beograd, gde će imati nekoliko dana za oporavak i pripremu gostovanja u Podgorici protiv debitanta u AdmiralBet ABA ligi SC Derbija (ponedeljak, 18.00).

- Želimo da u Madridu damo sve što imamo u ovom trenutku protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, bez obzira na sve probleme – kazao je Stefan Lazarević i dodao:

- Očekuje nas utakmica protiv jednog od kandidata za najviši plasman i prvo mesto. Na početku sezone igraju izvanredno, ekipa koja je uz ogromno iskustvo osvežena pred novu sezonu sa nekoliko odličnih igrača – kazao je mladi košarkaš.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike