Biće ovo pravi derbi, jedna ratnička utakmica: Đurović za 24sedam analizirao predstojeći duel večitih rivala

12.11.2021

12:51

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak sa nestrpljenjem očekuje meč između Crvene zvezde i Partizana

Biće ovo pravi derbi, jedna ratnička utakmica: Đurović za 24sedam analizirao predstojeći duel večitih rivala
zvez part - Copyright MN Press

Približava se košarkaški derbi između Crvene zvezde i Partizana koji privlači veliku pažnje sportske javnosti.

Kako i ne bi, kada obe ekipe imaju velike ambicije i najviše ciljeve u svim takmičenjima ove sezone. 

Stekao se utisak da Zvezda i Partizan u istoj sezoni imaju tako kvalitetne ekipe da se to dugi niz godina nije dogodilo.

U ovom derbiju domaćin je Crvene zvezda, a meč se igra u okviru 8. kola Admiral bet ABA liga u nedelju od (19.00 Tv Arena).

Iskusni trener Vlade Đurović istakao je za 24sedam da će ovo biti posle dosta godina pravi derbi, napominjući da očekuje ratničku utakmicu.

- Nema dileme da nas očekuje jedan uzbudljiv meč. Moje mišljenje da će akcenat biti na odbrani, da budem iskren očekujem jednu pravu ratničku utakmicu. Ko će pobediti, teško je predvideti i jedna i druga ekipa imaju svoje kvalitete. Verujem u jednu dobru utakmicu i da se pobednik neće znati do poslednjih trenutaka meča. Ne bi se iznenadio da odluči jedna lopta - počeo je razgovor za 24sedam Đurović.

Sa proslavljenim trenerom smo pričali i na temu gde je prednost Zvezde, odnosno Partizana.

- Teško je to reći, ali po meni Obradović ima dosta više ovakvih utakmica nego Radonjić. Opet Zvezda je domaćin, i u ovakvim utakmicama to može da bude odlučujuća prednost. Meni se čini da Radonjić ima dužu klupu. Videćemo kako će to sve da izgleda na parketu kada počne utakmica. Stvarno jedva čekam da počne utakmica, jer dugo oba tima nisu bila tako kvalitetna. Iako sam ja trener koji više voli napad, ovo može biti utakmica na 55, 60 koševa. Ali i to će biti veoma interesantno, očekujem dosta taktičkih zamisli.

MN Press
 

Đurović se osvrnuo i na igrački kadar i koja ekipa u boljoj formi dočekuje derbi.

- Zvezdi mnogo znači pre svega pobeda nad Asvelom. Partizan je izgubio od Andore, ali to sigurno neće uticati na igrače. Od početka sezone igraju dobro, a najbolji pokazatelj je da im je ovo prvi poraz u sezoni. Videćemo ko će biti u nedelju raspoloženiji. Radonjiću mnogo znači što se Ivanović vraća, sa druge strane Madar je neverovatan talenat, ali čini mi se da nema kontinuitet. Dosta se spominju centarske poziciju u oba tima. Videćemo kako će se sa jedne strane snaći Smailagić, koji je igrao u NBA, ali ovo je nešto drugo. Tu je i Koprivica, ali meni se čini da Lendej može da bude igrač koji pokupiti dosta lopti pod obručima. Opet, i Zvezda ima svoje adute u odbrani. Pored Kuzmića i Mitrovića, tu su još Lazić, koji se vratio, pa Davidovac i Dobrić, oni mogu da odluče derbi - istakao je Đurović.

On se osvrnuo i na suđenje, napominjući da će arbitri biti pod velikim pritiskom.

- Biće to težak meč za suđenje. Da budem iskren ne bi voleo da sam u njihovoj koži. Bitno je kakav će kriterijum da postave, da li će pustiti igru, što mislim da bi u oba stručna štaba voleli, i što bi bilo bolje za košarku, ili da sankcioniše svaki faul, što može da utiče na sam meč i da dosta igrača završi derbi sa petr ličnih grešaka- zaključio je Đurović za 24sedam. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike