Jedno poluvreme nije dovoljno: Zvezda izgubila u Kataloniji

20.11.2020

19:30 >> 21:57

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi od Barselone

Jedno poluvreme nije dovoljno: Zvezda izgubila u Kataloniji
Copyright MN Press

Poraz pred derbi. Posle pobede protiv Armanija u Milanu (79:87), košarkaši Crvene zvezde su izgubili od najboljeg tima u Evroligi.

Posle veoma lošeg prvog poluvremena su u drugom bili znatno bolji, ali to nije bilo dovoljno za Barselonu – 76:65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21)

Pročitajte još: ABA liga blizu rešenja velikih problema?

Crveno-beli su imali dosta problema sa odbranom Barse, dovoljno je pogledati na statistiku u kojoj stoji da je Davidovac jedini dvocifreni igrač (12), a da je Lojd meč završio sa samo dva poena. Na drugoj strani je briljirao Mirotić (23, 4sk)

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA BARSE

Utakmica je završena. Barselona je slavila – 76:65.

39′ – ROČESTI DAO, TERI UZEO

Ročesti poentira iz teške pozicije, Kalates uzvraća. Dobrić gubi loptu, Kalates ne uspeve to da nagradi. Dobrić ostaje sam i promašuje za tri. Teri se potom zaleće previše, faulira Mirotića koji pogađa samo jedno slobodno bacanje (72:62). Davidovac je zatim iznudio faul, ali je bio polovičan sa penala (72:63).

37′ – CRVENO-BELI NA JEDNOCIFRENOM ZAOSTATKU

Posle tajm-auta Ročesti pogađa trojku i spušta zaostatak na svega devet poena (69:60).

36′ – ZVEZDA BLIZU I DALEKO U ISTO VREME

Hol pogađa, uz to je Teri fauliran pod košem. Ponovo je bio polovičan. Oriola je na drugoj strani promašio drugo bacanje (69:57).

35′ – ŠARAS VRATIO NAJBOLJE

Vratio je Šaras Mirotića, Kalatesa i Abrinesa na parket. Abrinese je pogodio pod faulom i dao je dodatno slobodno bacanje. Mirotić je faulirao Terija i sprečio zakucavanje. Centar crveno-belih je bio polovičan (66:52). Mirotić posle ofanzivnog skoka vraća loptu u koš, a Hol poentira iz veoma teške pozicije (68:54).

34′ – ZVEZDA NE ODUSTAJE

Zvezda nema nameru da istakne belu zastavicu. Hol je razliku ponovo vratio na 12 poena, a Jasikevičijus opet reagovao tajm-autom (63:51).

31′ – POENI O’BRAJANTA

O’Brajant pogađa pod faulom i daje dodatno bacanje. Tomas je siguran sa penala (63:47).

30′ – BARSA IMA ODGOVOR

Dejvis koristi to što ga čuva Ročesti da pod košem dođe do lakih poena. Hanga zatim daje trojku. Volden je za to vreme bio na parketu, ostao je da leži pošto je dobio udarac u lice. Arbitri nisu prekinuli napad Barse u kom je Hanga dao trojku (59:42). Morao je Volden posle ulaska lekara da napusti igru. Posle tajm-auta je Barsa napravila seriju od 5:0. Lojd kreće na prodor, odbrana je bila fokusirana na njega, on je ostavio za Rita koji je zakucao pod faulom, uz promašeno slobodno bacanje. Ertel je promašio trojku uz zvuk sirene. Barsa vodi pred poslednji kvartal (61:44).

28′ – DVE TROJKE DOBRIĆA RAZLJUTILE ŠARASA

Dobrić posle dobrog pasa Voldena pogađa za tri. Teri uzima loptu iz ruku Ertelu koji pokušava da je izvede pod košem, to je nasmejalo i Obradovića. Mirotić i Kalates su dobili odmor na klupi. Dobrić pogađa drugu trojku u nizu, smanjuje zaostatak, Jasikevičijus reaguje tajm-autom (54:42).

27′ – RIT ZA TRI

Teri je polovičan sa penala, lopta ostaje u posedu Zvzede, ali Ročesti greši prilikom dodavanja, Mirotić to koristi i kreće u kontru, a Volden ga faulira. Daje oba slobodna bacanja, Rit pogađa trojku uz zvuk sirene (54:36).

25′ – BARSA NA “+20”

Davidovac je pogodio, pa je odigrao dobru odbranu na Mirotiću, a Nikola je i pored toga pogodio trojku preko ruke. Hol je dobio “rampu”, Simonović nije pogodio, ali je Davidovac odigrao odlično u odbrani. Lojd i Ročesti promašuju trojke (2/13 za tri).

23′ – LOJD, KONAČNO.

Fenomenalna odbrana Barselone na Lojdu tokom dosadašnjeg dela utakmice. Konačno je najbolji strelac Zvezde uspeo da dođe do poena na meču, sa linije penala. Kalates potom pravi grešku u vođenju lopte (48:28).

22′ – PRVI POENI O’BRAJANTA

Mirotić pogađa trojku iz ćoška. O’Brajant prve poene na meču daje sa penala (46:26).

21′ – BARSA NASTAVLJA U ISTOM RITMU

Drugo poluvreme počinje poenima Mirotića sa penala. Davidovac promašuje, Oriola pogađa (43:22).

20+’ – OBRADOVIĆ: ZABORAVITE PRVO POLUVREME

– Moramo da zaboravimo celo prvo poluvreme. Da vidimo šta možemo da popravimo u napadu, da nađemo neki ekstra pas, rešenje za njihovu agresivnu odbranu i da pogodimo neke trojke – rekao je Saša Obradović

20+’ – TERI: MOŽEMO DA SE VRATIMO

– Oni su sjajan tim, odlično su se pripremili. Ako popravimo igru na obe strane terena možemo da se vratimo – kazao je Emanuel Teri.

20′ – VELIKA PREDNOST BARSE NA PAUZI

Nekarakteristićna greška Kalatesa koji baca loptu u aut. Volden pokušava da pogodi novu trojku, ne uspeva, O’Brajant hvata loptu, ali ne uspeva da je zadrži. Mirotić poentira pod faulom i daje dodatno bacanje (36:20). Volden pogađa posle prodora, Jasikevičijus tarži tajm-aut. Higins daje trojku po povratku na parket (39:22).

18′ – VOLDENOVA TROJKA

Martinez se prošetao do koša za lake poene, pa je faulirao Voldena i poslao ga ne liniju penala. Kori je bio siguran. Barsa kontroliše ritam meča i čuva razliku. Mirotić potom baca loptu u aut, a Volden pogađa preko ruke za tri (33:20).

16′ – DAVIDOVAC ZA TRI

Prvu trojku je Zvezda dala iz devetog pokušaja. Davidovac je pogodio. Oriola zatim poentira u reketu (27:13).

14′ – ZVEZDA KONAČNO DVOCIFRENA

Koliko dobro Barsa igra u odbrani najbolje govori to što je tek u 14. minutu Zvezda stigla do dvocifrenog broja poena. Hol je poentirao, Jasikevičijus reagovao tajm-autom (25:10).

12′ – SMITSOV NIZ

Smits je faulirao Terija, centar Zvezde je dao oba penala. Smits je potom postigao četiri poena u nizu (23:8). Lojd je posle finte imao prvi otvoren šut na meču, promašio je trojku.

10′ – PREDNOST ZA KATALONCE

Posle prvih 10 minuta Barselona ima veliku prednost (19:6).

9′ – GREŠI O’BRAJANT, BOLMARO POGAĐA

Obradović je tražio tajm-aut, ali to nije dalo rezultat, Rit je promašio za tri. O’Brajant potom greši, a Bolmaro, koji je nedavno draftovan, u kontri pogađa pod faulom, promašuje dodatno bacanje  (17:6). Davidovac pokušava da pogodi u reketu, Ana Panter pokazuje da je napravio grešku u koracima pre faula Hange.

7′ – BARSA UVEĆAVA PREDNOST

Rit je poentirao, a Barselona sve vreme igra agresivnu odbranu, uz presing po celom terenu. Lojd nema prostora ni za dribling ni za šut. Kalates pogađa preko Ročestija, pa Rit daje nove poene (13:6).

5′ – TROJKA MIROTIĆA

Mirotić pogađa trojku, prvu na utakmici. O’Brajant pravi grešku u koracima. Teri ponovo udara “rampu”, ovog puta Higinsu. Usledio je tajm-aut

4′ – ZVEZDINI PROBLEMI U NAPADU

Zvezda ne uspeva da pronađe put do koša. Barsa je napravila seriju 7:0, a to je prekinuo Teri zakucavanjem posle skoka u napadu (7:2).

3′ – ODLIČNA ODBRANA BARSE

Odlična odbrana Barselone na startu, sve “pokrivaju”. Lojd je promašio iz teške pozicije, da bi Teri potom sjajnom blokadom sprečio lake poene Oriole. Mirotić je zatim ponovo pogodio pod faulom, uz malo sreće. Dao je dodatno slobodno bacanje (5:0)

2′ – PRVI POENI

Dosta promašaja i grešaka na obe strane terena. Prvi poeni viđeni su na isteku drugog minuta. Mirotić je posle faula Lazića pogodio oba penala (2:0).

20:57′ – SUDIJE

Meč će suditi Luiđi Lamonika, Ana Panter i Gitis Vilijus

20:55′ – PETORKA ZVEZDE

Saša Obradović se odlučio na petorku: Hol, Lazić, Lojd, Kuridža, Teri

20:48′ – LOJD PROTIV MIROTIĆA

Evroliga je večerašnji duel najavio kao okršaj dvojice sjajnih poentera. Nikole Mirotića i Džordana Lojda.

20:41′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Zvezde se polako pripremaju za početak utakmice.

20:32′ – PRISEĆANJE NA DETINJSTVO

Povodom Svetskog dana dece su dvojica košarkaša Zvezde Lengston Hol i Kori Volden odgovarali na zanimljiva pitanja o odrastanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike