ABA liga blizu rešenja velikih problema?

19.11.2020

19:32

0

Autor: M. R.

Već sutra se očekuje razrešenje spornih pitanja

ABA liga blizu rešenja velikih problema?
Copyright MN Press

Održan je sastanak ABA lige na kome su klubovi jednoglasno usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak lige. U saopštenju na zvaničnom sajtu takmičenja je pojašnjeno da bi problemi trebalo da budu rešeni u najkraćem roku.

Već u toku sutrašnjeg dana, klubovi ABA lige će rešiti sva sporna pitanja vezana za vlasničku strukturu i otvaranja poslovnog računa u banci u Zagrebu. Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još – Aca Petrović: Najveći problem ABA lige je sukob interesa

Doneta je i jednoglasna odluka o ljudima koji će presedavati Skupštinom Društva.
– Do sledeće skupštine će predsedavati Dragan Bokan koji će u kordinaciji sa pravnim timom u sastavu Mihovil Granić, Vanja Mugoša, Tomislav Šunjka i Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige j.t.d. koja će biti održana najkasnije do 15.12.2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda – transformacija ABA lige ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uverenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige – zaključak je saopštenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike