Jokića je napao skandal-majstor NBA: Tukao se sa saigračem, napadao trenera, daleko je od "cvećke" (VIDEO)

09.11.2021

09:42

0

Autor: 24sedam

Jedan od blizanaca koji su posebno "kvarni" na terenu i ne umeju da obuzdaju karakter

Jokića je napao skandal-majstor NBA: Tukao se sa saigračem, napadao trenera, daleko je od "cvećke" (VIDEO)
profimedia-0642276404 - Copyright Profimedia

Nikola Jokić je šokirao svet isključenjem na meču. Srbin je grubo odgurnuo rivala Markifa Morisa, koji je pao na zemlju, a MVP-a lige poslao u svlačionicu i izazvao žestoke rasprave među ljubiteljima košarke.

Jokić je odmah priznao da je "ispao glup", ali se kasnije pojavio jedan detalj koji otkriva da je Moris mogao teško da povredi Nikolu i koji donekle opravdava njegovu besnu reakciju.

Ipak, svako ko iole prati NBA, zna da je Moris daleko od bilo kakve "cvećke". Štaviše, zna se da je jedan od većih skandal-majstora.

U ligi igra tačno 10 godina, baš kao i njegov brat blizanac Markus. U NBA je bio uspešan, sa Lejkersima je osvojio titulu 2020, ali je ipak poznatiji po ispadima.

Prvi veliki skandal napravio je 2015, dok je igrao za Finiks. Tada ga je liga kaznila jer je javno tražio da bude trejdovan. Ipak, 10.000 dolara iz džepa ga nije opametilo, jer je nekoliko meseci posle te kazne bacio peškir na trenera Džefa Hornaseka i to pošto se burno i žestoko svađao sa svojim trenerom!

Tada je dobio dva meča suspenzije.

Ipak, najviše se pamti njegova tuča sa saigračem, koja mu je stavila tačku na karijeru u Sansima. Bilo je to februara 2016. godine, kada je na tajm-autu napao Arčija Gudvina. On je krenuo nešto da mu objašnjava, pa da mu se unosi u lice, a onda su krenula gurkanja i udarci, tako da su ih saigrači jedva razdvojili.

Posle se pravdao da je "samo" hteo Arčija da nauči ponašanju i da na njega gleda kao na mlađeg brata.

I on i njegov brat su poznati po brojnim koškanjima, guranjima, svađama i prljavim potezima. Ipak, mora se priznati da je jutros uspeo da "navuče" Nikolu, što mu je verovatno bila i namera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike