Junajtedova legenda skenirala stanje na Old Trafordu: Igrači ne trče, ne povređuju se, ne poštuju Olea

09.11.2021

06:27

0

Rio Ferdinand veruje da je došao trenutak da Norvežanin ode

Junajtedova legenda skenirala stanje na Old Trafordu: Igrači ne trče, ne povređuju se, ne poštuju Olea
Tan2021-10-24_20835641_0 - Copyright Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Ole Gunar Solskjer nema nijedno uporište na Old Trafordu, osim procene čelnih ljudi kluba oko porodice Glejzer koji nisu raspoloženi da menjaju menadžera u jeku sezone.

Da se navijači pitaju Norvežanin bi odavno bio bivši za Mančester junajted. Slično razmišljaju čak i njegovi saigrači. Geri Nevil nije prestao da ga negativno komentariše na Skaj Sportsu, a sada se desnom beku i nekadašnjem kapitenu u takvoj proceni pridružio i njegov zamenik Rio Ferdinand.

Slavni štoper veruje da bi odlazak Norvežanina u ovom trenutku mogao da prođe sa njegovom uzdignutom glavom.

- Ovu sezonu smo započeli sa ogromnom nadom. Svi smo bili u fazonu "došlo je naše vreme. Danas sedim ovde i mislim da više ne možemo da se borimo za ovu titulu. Svake nedelje gledam naš tim i pitam se šta ćemo taktički da radimo... Ne vidim ništa! Filozofija igre Mančester junajteda ne znam u kom pravcu ide. Samo sedim tamo i gledam zbunjeno ovaj tim rekao je Ferdinand.

Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
 

Partner našeg Nemanje Vidića u odbrani Mančester junajteda iz njegovih slavnih dana sada misli da je promena neophodna. I to na klupi:

- Uz ovo što sam video ove sezone, kažem sebi da je možda vreme da preda štafetu nekom drugom. Mislim da bi Ole danas mogao da ode uzdignute glave, jer kada se pogleda kuda nas je vodio i doveo, bar do početka ove sezone, iskustvo je pozitivno. Pogledajte Tuhela u Čelsiju. Njegov razvoj tamo je tekao sporo, ali sigurno, osvojena je Liga šampiona - rekao je Ferdinand i dodao:

- Osećam da ga se igrači ne plaše. Intenzitet nije dovoljan, igrači ne trče, ne povređuju se. I to vidim kao nedostatak poštovanja prema treneru. Ne plaše ga se, a svaki veliki menadžer koji je osvojio nešto u ovom sportu, izazivao je strah kod igrača. Tako je u slučaju Pepa Gvardiole danas, Klopa, Tuhela, Fergija u moje vreme, Arsena Vengera. Ali ja ne vidim taj strah u ovom timu. I to nije dobro.

Tanjug/AP Photo/Jon Super
 

Ferdinand je jedan od retkih koji u mandatu Norvežanina vidi nešto dobro za Mančester junajted:

- Uradio je ono za šta je pozvan. Došao je i dao nadu navijačima, naterao ih je da se vrate i podrže svoj tim. U tom smislu, uradio je sjajan posao. Ali da li će nam pomoći da osvojimo titule? Možemo li s njim da osvojimo Ligu šampiona? Da budem iskreni, mislim da ne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike