Srbija kreće u odbranu titule prvaka Evrope: Nema Sonje, Jelene, Dajane... Cilj je uvek isti

06.11.2021

13:10

0

Autor: 24sedam

Marina Maljković objavila spisak reprezentativki pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine

Srbija kreće u odbranu titule prvaka Evrope: Nema Sonje, Jelene, Dajane... Cilj je uvek isti
20210806ivSrbUsa24 - Copyright MN Press

Nekih starih proverenih imena više nema, tu su neka nova koja će nam tek donositi radosti.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak od 15 igračica na koje računa u prvom prozoru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Odranije je poznato da kapiten Jelena Bruks, te Sonja Vasć i Dajana Butulija više neće igrati za nacionalni tim.

Košarkašice Srbije zvaničnu odbranu titule prvaka Evrope počinju narede nedelje, kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine u Izraelu i Sloveniji.

Srbija se nalazi u grupi sa Bugarskom i Hrvatskom, a u prvom kvalifikacionom prozoru odigraće samo jednu utakmicu, kada će u nedelju, 14. novembra od 18 sati sastati sa reprezentacijom Hrvatske u Zaboku.

MN Press
 

Selektorka Srbije Marina Maljković za utakmicu protiv Hrvatske na raspolaganju će imati 15 igračica: Sašu Čađo (Polkovice), Ivon Anderson (Venecija), Nevenu Jovanović (Šopron), Tinu Krajišnik (Galatasaraj), Draganu Stanković (USK Prag), Aleksandru Crvendakić (Lion), Katarinu Zec (Araski), Jovanu Nogić (Promete), Minu Ðorđević (Budućnost), Ivanu Katanić (Kangarus basket), Teodoru Turudić (Ružomberok), Ivanu Racu (San Ðovani), Mašu Janković (Crvena zvezda), Sofiju Olić (Partizan) i Višnju Stefanović (Art basket).

Reprezentativke se sutra okupljaju u Beogradu, a treniraće u dvorani "Vizura" do naredne subote, kada će krenuti put Hrvatske.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora - u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine, gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije.

Plasman iz kvalifikacija obezbediće deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike