Sonja i Jelena poručile: Uradile smo dosta za srpsku košarku, verujemo u naše naslednice!

07.08.2021

11:57 >> 12:07

0

Autor: Milan Nastić

Suze i emocije obeležile su njihovu poslednju utakmicu za Srbiju

Sonja i Jelena poručile: Uradile smo dosta za srpsku košarku, verujemo u naše naslednice!
Copyright Promo/OKS

Suze, emocije, to su reči kojima može da se opiše oproštaj Sonje Vasić i Jelene Bruks od igranja za reprezntaciju.

Nisu uspele za kraj da se popnu na pobedničko postolje, pošto su naše “lavice” izgubile od Francuske u borbi za medalju, ali zaslužile su najveće poštovanje za sve što su uradile za našu zemlju.

Pročitajte još

– Jako emotivan dan. Nismo završili kao što smo se nadali. Hteli smo da obradujemo Srbiju još jednom medaljom, ali nažalost nismo uspeli. Ali, naša misija je u proteklim godinama bila mnogo veća, mislim da smo mnogo uradili za žensku košarku u Srbiji, pored svih osvojenih medalja. Nemam za čime da žalim na kraju karijere. Definitivno je najteže osvojiti 4. mesto, ali nema na čemu da nas bude sramota. Ovoga leta smo osvojili i Evropsko prvenstvo, učinili već mnogo. Ponosna sam i bila je velika čast za mene da budem deo ove ekipe – poručila je Sonja Vasić.

Jelena Bruks napominje da je jako naporno leto ostalo iza kompletnog tima i da je ovo bio maksimum koji je mogao biti postignut nakon Evropskog prvenstva.

– Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima. Francuska je danas bila bolja. Godinama smo ih mučili i uzimali im medalje, ali danas je bio njihov dan. Ponosna sam na sve saigračice i stručni štab. Hvala Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije na pomoći da imamo sve uslove za nastup. Ponosna sam što sam iz Srbije, i ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u meni uvek imati najvećeg navijača. Nadam se da će devojke koje će nositi dres Srbije u budućnosti moći da nastave sve ono što smo mi započeli – istakla je Jelena Bruks.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike