Poligon mišljenja pred prvi derbi ove sezone: Saša vs Sašo, uticaj praznih tribina i faktor Lojd

22.11.2020

20:15 >> 11:46

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u ponedeljak

Poligon mišljenja pred prvi derbi ove sezone: Saša vs Sašo, uticaj praznih tribina i faktor Lojd
Copyright MN Press

Prvi ovesezonski košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde u ABA ligi, po mnogome će biti drugačiji nego prethodnih godina. Naravno, razlog je koronavirus zbog koje će ovaj duel igrati bez publike i postavlja se pitanje, ko će se bolje snaći u tim uslovima.

Iako su crveno-beli u poslednjem kolu Evrolige izgubili od Barselone, to nije pravi pokazatelj forme izabranike Saše Obradovića, koji u poslednje vreme igraju dobru košarku, a najbolji pokazatelj da su jedina ekipa u ABA ligi koji nemaju poraz.

Partizan, sa druge strane dolaskom Saša Filipšovskog, ostvaro je sve pobede (četiri u nizu), što dovoljno govori da su igrači dobili na samopouzdanju, posle početnih promenljiv rezultata i smene trenera Vlade Šćepanovića

Bivši igrač Zvezde Goran Jeretin, ističe za 24sedam da je teško predvideti derbi, bez obzira ko je pred taj duel ima ulogu favorita.

– Šta reći o derbiju, tu se nikad ne zna, sve se briše šta je bilo pre toga. Odlučuje trenutak, psihički ko hladnije glave uđe u meč i nikad ne možeš da progonizarš pobednika. Utakmica totalno drugačija od drugih. Zvezda dobro gura u Evroligi, i to rezultati pokazuju, dok je Partizan dolaskom Filipovskog ostvario sve trijumfe. Videćemo šta će doneti ovaj derbi. Upravo to može da bude mala prednost crveno-belih samo zato što imaju u nogama dosta jačih utakmica, ali ponavljam u ovakvim utakmicama nema favorita – kazao je Jeretin za 24sedam.

ABA liga blizu rešenja velikih problema

On izuzetno poznaje obojicu trenera, jer je radio i sa Obradovićem i sa Filipovskim.

– Imao sam priliku da radim i sa Sašom Obardovićem i sa Sašom Filipovskim. Radi se o odličnim trenerima, ali i ljudima. Drago mi je što su oni došli na klupe dva najveća kluba. Sa Filipovskim sam radio u Olimpiji, dok sa Obradovićem u Ukrajini. Naravno, žao mi je i Šćepanovića, imao je veliku želju, ali očigledno da se kockice nisu poklopile, i da nije imao sreće.

MN Press

Goran Jeretin je podvukao da će da igranje bez publike sigurno uticati i na same igrače na terenu.

Ovo cela situacija je toliko mučna, i pravo da ti kažem teško je motivisati igrače u takvim okolnostima. Nije normalno, mi smo jednom igrali bez publike derbi sa Partizanom zbog nereda na tribinama, i stvarno je nama košarkašima na terenu bilo teško da se prilagodima na te uslove. Videćemo kako će sve to izgledati u ponedeljak – zaključio je Jeretrin.

Obradović: Zadovoljan sam određenim stvarima, ali imam jednu zamerku

Košarkaški trener Vlade Đurović ipak ulogu favorita daje Crvenoj zvezdi, jer smatra da imaju kvalitetnije igrače.

– Obojici trenera će biti debi, barem kao trenerima. Saša Obradović je imao priliku kao igrač, ali ovo je nešto drugo. Što se tiče samog meča, mislim da je Zvezda favorit, bez obzira na to što se kaže da se nikad ne zna pobednik u derbiju. Ima Lojda, jedan kompletan igrač, može sam da odluči utakmicu. Partizan je dolaskom Saša Filipovskog krenuo sa dobrim rezultatima, ali mislim da ovoj ekipi i te kako nedostaje Jaramaz. Mnogo bitan igrač za Partizan. To će morati da nadomeste Pejdž da gađa trojke kao protiv Uniksa, ili Gordić, da li će oni to uspeti, ostaje da se vidi. Što se tiče igranja bez publike, mislim da su se igrači već navikli, i da im to neće predstavljati neki problem. Naravno, neće biti toliko vatre, ali očekujem dobar i zanimljiv derbi – poručio je Đurović.

Košarkaša legenda, sada sportski direktor Slobode iz Užica, Raša Radovanović veruje da će prvi ovosezonski derbi biti dosta uzbudljv.

– Treba očekivati jedan izuzetno uzbudljiv meč. Teško je predvideti pobednika, čini mi se da su igrači Zvezde malo umorni posle teških utakmica, ali sa druge strane, to je odličan tim, skup kvalitetnih pojedinaca. Partizan je ušao u pobedničku seriju, ali smatram da će im izostanak Ognjena Jaramaza biti hendikep, koji je ove sezone postao glavni šraf u timu. Mislim da pobednika treba tražiti u ekipi koja bude igrala bolje odbranu. Vidim da Obradović forsira tu igru, što se do sada pokazalo kao dobro rešenje. Stvarno je teško predvideti ko će stići do pobede, mislim da će nijanse odlučiti – istakao je Radovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike