Filipovski o Ciboni, ali i o Stjepanu Bobeku

14.11.2020

18:45 >> 19:17

0

Autor: M. R.

Trener Partizana izneo utiske posle pobede u Zagrebu

Filipovski o Ciboni, ali i o Stjepanu Bobeku
Copyright MN Press

Crno-beli su u Zagrebu upisali četvrtu pobedu u ABA ligi i sada su na pozitivnom skoru (4-3). Ovo je drugi trijumf od dolaska trenera Saša Filipovskog, koji je nekim delovima igre bio zadovoljan, nekim ne. Ali kao što kaže – najbitnije je da su došli do trijumfa.

– Čestitam ekipi Cibone, imaju mladost, brzinu, pokazali su da ne odustaju. Mi smo počeli dobro u napadu, a u odbrani smo primali previše poena – 40 za poluvreme. U trećoj četvrtini se desio pad koncentracije. Susreli smo se sa nekim povredama i problemima sa faulovima. Morali smo da reagujemo, sa nekim igračima na pozicijama koje nisu njihove. Ali sve u svemu, bitno je uvek da se nađe put ka pobedi. Mi smo ga našli. Primili smo manje poena u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam pobedom, a u igri ima uspona i padova. Treba na tim stvarima da se mnogo radi. Najvažnije da saniramo povrede i da možemo da radimo, težak raspored nas čeka u narednih deset dana.

TOK MEČA

Pričao je Filipovski i o hrvatskim klubovima i mladim igračima koji se probijaju.

– Ja se uvek ovde odlično osećam. Nadam se da će ti centri košarke zaživeti. Cibona, Split – imaju mlade igrače. Ovo je teško razdoblje i za sport i za društvo. Nije lako sponzorima, firmama, koje ne mogu jednostavno da finansiraju sport. Treba da budemo zahvalni ljudima koji ulažu u sport. Mislim da je ovo vreme kada ne možeš da kupuješ, već moraš da razvijaš. Nadam se da će ti mladi igrači nekada biti nosioci u Evroligi.

Novinari su pitali trenera Partizana i za njegovu povezanost sa fudbalom i Stjepanom Bobekom.

– Moj otac je bio golman Vardara, kada je bila bivša država, a fudbal se igrao na visokom nivou. Ja kao dečak sam išao na treninge, Bobek je bio trener, zavoleo me. Svaki put me uzeo i trčao sam za loptom i zaljubio se u taj sport – zaključio je Filipovski.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike