Partizanova dva lica u Hamburgu! Kapiten Rade Zagorac skenirao start crno-belih u Evrokupu

20.10.2021

17:16

0

Autor: A. Š.

Izabranici Željka Obradovića slavili u Hamburgu

Partizanova dva lica u Hamburgu! Kapiten Rade Zagorac skenirao start crno-belih u Evrokupu
kkpart-sc-260 - Copyright MN Press

Sjajno je renovirani Partizan, predvođen najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem, krenuo u sezonu u kojoj je glavni cilj jasan – povratak u Evroligu.

Pred crno-belima su dva puta do elitnog takmičenja, a u oba su zagazili veoma sigurno. Na Jadranu su jedina ekipa koja posle četiri kola nema poraz, dok su na startu Evrokupa većim delom meča demonstrirali silu protiv Hamburga (106:97).

- Izgledalo je veoma dobro. Ekipu koja je izuzetno agresivna, kako napadački, tako i defanzivno, dvadesetak minuta smo držali na 20, 25 razlike. Pokazali smo koji su dometi i neki krajnji potencijal ekipe, ali i zbog čega je to u ovom trenutku samo potencijal, a ne neka realnost – skenirao je evropski start kapiten Partizana Rade Zagorac po povratku iz Nemačke za klupsku televiziju.

Šutersku rapsodiju crno-belih, pogotovo u prvom poluvremenu, malo su zasenile izgubljene lopte (22) i upravo je to detalj o kojem je Zagorac pričao.

- Jedan segment utakmice je pokazao koliko dobri možemo da budemo, dok smo kroz drugi mogli da vidimo koliko smo dobri u ovom trenutku. Prva stvar raduje, a druga je nešto na šta treba da se obaziremo u ovom trenutku i na čemu moramo da radimo. Dobro je što smo pokazali koliko dobro možemo da igramo, kako bismo imali nešto ka čemu treba da stremimo.

Za razliku od prethodne sezone, koja je bila puna oscilacija, Zagorac na početku nove takmičarske godine deluje veoma sigurno i samouvereno.

- To je bio neki prioritet, u razgovoru sa trenerom na početku, da se nađe neki standard ispod kojeg ne bi trebalo da se ide. Drago mi je što to izgleda puno bolje nego prethodne sezone, koja je bila veoma teška za sve, pa i za mene. U principu, to je nešto što Obradović zahteva od svih igrača, da se doprinosi na više načina, ne samo na jedan.

Nije novi kapiten „valjka“ želeo previše da se osvrće na očigledno promenjeni kriterijum suđenja u momentima pošto je Partizan stigao nadomak 30 poena prednosti.

- Moj subjektivni osećaj nije bio toliko dramatičan, kao što sam video po komentarima ljudi iz mog okruženja, koji su mi odmah posle utakmice govorili kako je suđenje bilo veoma loše. Možda zbog toga što nisam bio toliko fokusiran na tu stranu, više sam bio zabrinut time što u četvrtoj četvrtini nismo znali da zaključamo utakmicu kako je trebalo da se uradi. Oni su tom nekom super-agresivnošću, što je bila jedina stvar koja im je preostala, pokušali da se vrate, ali mi smo morali bolje da odgovorimo na to, jer je to ono što nas čeka u ABA ligi, protiv najboljih ekipa, koje će sigurno utakmicama s nama pristupati na taj način, a pogotovo na domaćem terenu.

S dolaskom Obradovića na klupu, u igru crno-belih uneto je i nekoliko novina, među kojima su i periodi igre s petorkom bez jasno podeljenih pozicija.

- Željko igra na taj način sa svojim ekipa veoma dugo, gde praktično diskredituje pozicije igrača, gde igra košarku bez pozicija, koja se sastoji od igrača koji mogu da kreiraju, koji mogu da igraju s loptom. Dobra stvar je što se to veoma teško skautira, tada svodite odbranu da brani jedan na jedan, a mi puno treniramo na taj način, pa smo malo više upoznati s tom igrom nego naši protivnici.

Pozvao je Zagorac navijače da im pomognu u nastavku sezone.

- Znali smo da je kvalitetna grupa, znali smo da će puno ekipa stremiti ka što boljem plasmanu, jer je drugi deo takmičenja veoma uslovljen uvodnom fazom, zbog toga što se igra na jednu utakmicu i imate prednost domaćeg terena, ukoliko ste bolje plasirani. Što se tiče kvaliteta u našoj grupi, Huventud i Turk telekom spadaju u kvalitetnije timove i nisam puno iznenađen njihovim pobedama na startu takmičenja – kazao je Rade Zagorac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike