Obradović blista posle nove ubedljive pobede Partizana. Vrlo dobar osećaj, isti nivo od početka do kraja

27.10.2021

20:57

0

Partizan ima savršen početak sezone, trener ne krije zadovoljstvo

Obradović blista posle nove ubedljive pobede Partizana. Vrlo dobar osećaj, isti nivo od početka do kraja
KATA8044 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Traje Partizanova pobednička serija. Večeras je u punom Piorniru savladan i Turk Telekom, a crno-beli sada imaju svih sedam pobeda u prvih sedam utakmica u sezoni.

Iako je ambijent protiv Krke bio odličan, večeras je u dvorani "Aleksandar Nikolić" bilo zaista uzavrelo, a protivnik ubedljivo savladan – 85:59.

- Vrlo dobar osećaj. Igrali smo na istom nivou od početka do kraja. Imali smo dva različita dela utakmice. U prvom poluvremenu smo imali mlade igrače koji su hteli da se pokažu pred navijačima, jer mnogi nikad nisu imali priliku da igraju pred ovakvom fantastičnom publikom. O tome sam im pričao u poluvremenu. Posle smo se promenili i bili smo pametniji u drugom poluvremenu. Važno je nastavljati da pobeđujemo pred našim navijačima u Evrokupu.

Ranije je trener govorio da njegovi igrači moraju da smanje broj izgubljenih lopti. Večeras ih je bilo 11 – da li je to nivo koji je za njega prihvatljiv u ovakvoj utakmici, na veliki broj poena, sa agresivnom igrom.

- Košarka je igra gde kad si agresivan u napadu, dolazi do izgubljenih lopti. To može da se razume, ali izgubljene lopte mogu da budu posledica i loših odluka. Mogu da razumem mlad tim i mlade igrače i mnogi od njih prvi put igraju u ovakvom ambijentu i ta želja da se pokažu je ogromna. Kad smo počeli da igramo disciplinovanije, rezultatska razlika je rasla iz minuta i minut. Svi to znaju, ali moj posao je da ukazujem na greške. Ima dosta stvari o kojima ne mogu da govorim ovde, što je stvar za svlačionicu. Način na koji se prave faulovi, na primer. Sve to treba da nam pomogne da budemo bolji. Posle svake utakmice možete da izvučete mnogo dobrih i pozitivnih stvari, ali i slabih.

Krka je dala 45 poena, Turk Telekom 59, koliko ste zadovoljni odbranom?

- Mi radimo u odbrani. Pokušavamo da u toku utakmice menjamo neke stvari. Pričamo o odbrani čovek na čoveka. I večeras smo primili neke jeftine poene, ali mi nismo odustali od toga kako želimo da se igra. Odbrana je prilično dobra, treba protivnika da svedemo na što manje lakih poena.

Večeras ste nadskočili rivala, uprkos njegovoj visinskoj prednosti.

- Skok je stvar želje, ali, bogami, i treninga. Tu i naši spoljni igrači rade sve bolje, počinju da budu učesnici u skoku. Bilo je i tu lakih poena, a bilo je i onog što je najgore, a to je koš i faul. Ima tu mnogo stvari o kojima možemo da pričamo, ali ne verujem da imamo toliko vremena i da vas toliko to zanima.

Trener Turk Telekoma Burak Goren bio je zadovoljan samo prvim poluvremenom.

- Čestitam Partizanu. Poštujem trenera Obradovića, mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog u Turskoj. Poštujem tim i trenera. Znali smo da ćemo igrati protiv dobrog tima i atmosfere. Imali smo probleme sa povredama. Dobro smo se borili, pogotovo u prvom poluvremenu, ali smo imali problema na spoljnim pozicijama zbog povreda. Zato smo imali problema u kreaciji, što je protivniku davalo prostora za kontre.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike