Baš je moćan Željkov Partizan! "Valjak" pregazio i Turk Telekom!

27.10.2021

20:23

0

Autor: A. Š./P. K.

Crno-beli nastavili trijumfalni niz na oba fronta

Baš je moćan Željkov Partizan! "Valjak" pregazio i Turk Telekom!
KATA7832 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan ima početak sezone iz snova. Možda i više od sedme pobede u sedam utakmica njegove navijače raduje način na koji se došlo do tog rezultata – uz lepu, lepršavu i efikasnu igru. 

Nakon ubedljivog starta Evrokupa i pobede u Hamburgu, pa onda "gaženja" Krke, malo ko je očekivao da će iskusna i kvalitetna ekipa kao što je Turk Telekom biti ovako ubedljivo pobeđena. 

Ipak, Partizan – Turk Telekom 85:59 (21:12, 20:22, 23:7, 21:18). 

U vreloj atmosferi dvorane "Aleksandar Nikolić", ispunjene po trenutnom kapacitetu, a verovatno i više od toga, crno-beli su pružili još jednu partiju za pamćenje. Lepa, brza igra, sa agresivnom odbranom i dobrim protokom lopte, od prvog do poslednjeg minuta, donela je na kraju još jedan ubedljiv trijumf. 

Turk Telekom je uspeo da zapreti samo jedanput, tokom druge četvrtine, kada je prišao na poen zaostatka, ali je Partizan posle reakcije Željka Obradovića zaustavio taj nalet i opet postigao dvocifrenu razliku.  

Onih sedam sa poluvremena je bila pogođena trojka gostiju "iz očaja", ali im ništa nije donela, jer su se crno-beli u trećoj četvrtini razgoropadili i praktično rešili tada meč. Popravili su se u skoku, još više zatvorili prilaze košu, a u napadu su pogađali iz svih pozicija. 

U takvoj konstelaciji snaga, poslednja četvrtina je bila samo "odrađivanje" posla.  

Ne samo da je Partizan pobedio, već je Obradović ponovo igrao sa celim timom, odnosno sa svim igračima u protokolu i tako raspodelio minutažu pred nastavak takmičenje. 

Uz sve to, Pionir se skoro sve vreme orio od pesme navijača i davao igračima vetar u leđa. Košarkaši su već uspostavili odnos sa publikom, uloge se polako dele i na terenu, tako da je ovo bilo još jedno veče za pamćenje crno-belih. 

Najefikasniji u Partizanu bio je Kevin Panter sa 19 poena, dok je Alen Smailagić postigao 13, a Aleksa Avramović 10. Kod crno-belih se jedino Nemanja Dangubić i Gregor Glas nisu upisali u strelce. 

Turk Telekom su predvodili Džadžuan Džonson sa 14 i Eron Herison sa 13.  

Partizan sledeći meč igra u subotu, kada ide u goste Borcu u Čačak u 6. kolu AdmiralBet ABA lige. 

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio 85:59.

38. MINUT - Pred završna dva minuta meča crno-beli vode 82:55, posle poena Trifunovića iz prodora i trojke Madara.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

36. MINUT - Potpuno razumljivo, s obzirom na rezultat, itenzitet igre je potpuno opao, košarkaši oba tima samo čekaj poslednji zvuk sirene na večerašnjem meču. Posle polovičnog učinka Koprivice s penala, crno-beli vode 75:51 u 36. minutu. 

34. MINUT - Sve je rešeno u dvorni "Pionir", čeka se samo konačan rezultat. Dalas (trojka), Ledej i Trifunović sa po dva ubačena bacanja čuvaju veliku prednost "valjku" - 74:49, 34. minut. 

32. MINUT - Posle više od minuta igre u završnom kvartalu Herison pogađa trojku za prve poene, ali potom Panter poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje - 67:44, 32. minut.

TREČA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće deonice Partizan vodi 64:41. Crno-beli su primili samo sedam poena za 10 minuta igre u trećem kvartalu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

28. MINUT - Posle tajm auta gostiju, Džonson zakucava uz faul, ali promašuje dodatno bacanje - 52:39, 27. minut. Panter je u seriji, ponovo poentira sa poludistance, a potom i Zagorac postiže poene iz prodora - 56:39, 28. minut. Sjajna je energija s kojom igraju crno-beli, pogotovo u defanzivi. Smaiagić pogađa trojku za plus 20 - 59:39, 28. minut.

26. MINUT - Panter je polovično precizan s linije penala za 47:37 na polovini treće deonice, a potom Avramović ubacuje šut van linije 6.75 - 50:37. Avramović je potom velikom požrtvovanošću "zapalio" tribine "Pionira", posle čega Panter pogađa sa poludistance za, dosad najvećih, plus 15 - 52:37, 26. minut.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

24. MINUT - Zagorac radi veliki posao na ofanzivnom skoku u trećoj deonici. Madar postiže nove poene, a potom Herison pogađa trojku - 46:37, 24. minut. 

22. MINUT - Drugo poluvreme je otvoreno trojkom Madara - 44:34, 21. minut. To su ujedno i jedini poeni u prva dva minuta drugog poluvremena.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 41:34. Serijom 11:0 crno-beli su došli do, dosad maksimalnih, 41:28 pred poslednjih 60 sekundi druge deonice, u kojima su gosti pogodili dve trojke i ponovo uhvatili rezultatski priključak. Ono što bi u drugom poluvremenu moglo da predstavlja problem za crno-bele su po tri lične greške Pantera i Smailagića. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

18. MINUT - Ni minut odmora nije urodio plodom, gosti su u seriji 7:0, koju zakucavanjem prekida Smailagić - 32:28, 17. minut. Deluje da je odbijen nalet Turk Telekoma, Avramović, pa Ledej su pogodili po dva bacanja za plus osam "valjka"- 36:28, 18. minut. Avramović vezuje četiri poena za novi dvocifreni plus Partizana na isteku 18. minuta - 39:28.

16. MINUT - Ušli su crno-beli u seriju promašenih trojki, što gosti koriste i posle trojke Herisona prilaze na minus četiri - 30:26, 16. minut. Obradović traži tajm aut.

14. MINUT - Turci imaju odgovor na pet vezanih poena Smailagića i ostaju na minus sedam - 28:21, 14. minut.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

12. MINUT - Poenima Koprivice na startu druge deonice Partizan stiže do dvocifrene prednosti - 23:12, 11. minut. Gosti postižu četiri poena i vraćaju se na jednocifren zaostatak - 23:16, 12. minut.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Partizan vodi 21:12. Mogla je ta razlika biti i veća, ali je Zagorac promašio dva bacanja, a Korpivica nije bio precizan posle prodora.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

8. MINUT - Madar poentira sa poludistance i dovode crno-bele nadomak dvocifrenog plusa - 16:7, 7. minut. Posle tajm auta trenera gostiju, Džonson poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje - 16:10. Panter pogađa s poludistance. 

6. MINUT - Na poena Avramovića, košem na isteku napada odgovorio je Herison - 8:7, 5. minut. Koprivica postiže prve poene na meču tek što je kročio na parket, a posle izgubljene lopte gostiju Panter pogađa jedno od dva bacanja - 11:7, 6. minut. Koprivica hvata ofanzivni skok, posle kojeg Panter pogađa trojku - 14:7. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

4. MINUT - Posle tri minuta igre gosti postižu prve poene, Herison ubacuje dva bacanja - 6:2, 3. minut. Demir ubacuje daleku trojku i vraća Turke na minus jedan - 6:5, 4. minut. Potencijalni problem za crno-bele je druga lična greška Pantera.

2. MINUT - Oba tima su promašili prve napade na meču. Panter nije bio precizan van linije 6.75. Partizan vodi 3:0 posle trojke Samilagića, 2. minut. Potom trojku pogađa i Ledej - 6:0. 

Obradović meč počinje s petorkom Aramović, Panter, Kuruc, Ledej i Smailagić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike