Smailagić opčinjen Obradovićem: Za tri meseca u Partizanu sam naučio više nego u NBA

26.10.2021

16:07

0

Autor: A. Š.

Perspektivni srpski košarkaš oduševljen saradnjom s najtrofejnijim trenerom Evrope

Smailagić opčinjen Obradovićem: Za tri meseca u Partizanu sam naučio više nego u NBA
kkpart-sc-228 - Copyright MN Press

Stigao je letos u potpuno renovirani Partizan projektovan, najviše, kao pojačanje za budućnost. Ipak, Alen Smailagić je već na startu sezone pokazao da će i u tekućoj takmičarskoj godini biti od velike koristi crno-belima i treneru Željku Obradoviću, koji je za kratko vreme saradnje ostavio ogroman utisak na jednog od najtalentovanijih srpskih košarkaša.

U intervjuu za portal „Eurohoops“, Smailagić je pričao o svom dosadašnjem košarkaškom putu, koji ga je kao tinejdžera odveo u SAD, gde je, pre tri godine, postao najmlađi igrač u istoriji Razvojne lige, šošto je iz Saut Bej Lejkersa trejdovan u filijalu Golden Stejta - Santa Kruz Voriorse.

- Imao sam skoro 18 godina kada sam otišao od kuće, tako da nisam mnogo znao. Čuo sam da će biti teško, ali sam bio spreman za izazov. Ipak, u prvoj godini, živeo sam u hotelu, jedna soba s kupatilom… Potpuno je druga priča kada živite takvim životom nego što možete da zamislite. Međutim, SAD su mi pomogle mnogo. Prvi put sam živeo sam, brinuo o sebi. Zbog toga mislim da sam brže sazreo. Promenilo mi je način razmišljanja, ponašanja, sve…

Igrački, ipak, nije bilo tako sjajno…

- Nisam tamo mnogo naučio o košarci, ali sam naučio mnogo o profesionalizmu. Naučio sam kako bih trebalo da se ponašam, kako da se ponašam prema drugim ljudima, kako i šta da govorim. Veoma je značajan taj period za mene i veoma mi je pomogao u karijeri. Ipak, kada je o košarci reč, više učim od Obradovića - istakao je Smailagić i potom s primetnim oduševljenjem pričao o saradnji sa najtrofejnijim trenerom na Starom kontinentu.

- Za sada sve ide odlično. Trener Obradović je najbolji strateg sa kojim sam ikada radio. Kada bih pogrešio, uvek mi je ukazivao na greške. Mnogo sam naučio od njega u poslednja tri meseca. Za samo taj period, naučio sam više o košarci nego do tada. Pričamo istim jezikom, on odlično razume nas igrače, mi znamo šta želi od nas, a on zna šta je najbolje i na tome radi s nama.

Iako imaju izuzetno mlad tim, mnogi crno-bele svrstavaju među glavne favorite za osvajanje Evrokupa, ali pritisak rezultata još se ne oseća u Partizanovoj svačionici.

- Još je rano govoriti... Ne osećam pritisak. Moramo još mnogo da sazrevamo kao tim. Da više vremena provodimo zajedno i da se bolje upoznamo. Potrebno je da steknemo bolju hemiju. Upoznali smo se pre nekoliko meseci, treba nam još malo vremena da se naviknemo jedni na druge. Mlada smo ekipa, prosek tima je 23 godine i nemamo starijeg igrača. Svi u timu kreću od "nule" i niko od nas nije imao učitelja kakav je Obradović - rekao je Alen Smailagić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike