Srpski trener napravio prvi potez kao selektor „zbornaje“! Zoran Lukić postaje Rus

23.10.2021

21:45

0

Autor: A. Š.

Iskusni strateg aplicirao za rusko državljanstvo

Srpski trener napravio prvi potez kao selektor „zbornaje“! Zoran Lukić postaje Rus
profimedia-0476499436 - Copyright Profimedia/Alexander Demianchuk/TASS/Sipa USA

Srpski trener Zoran Lukić nagrađen je za sjajan višegodišnji rad u Rusiji i Nižnjem. Iskusni strateg u petak je imenovan za novog selektora „zbornaje“, a prvi zadatak će mu biti da Ruse odvede na Mundobasket.

- Veoma sam zadovoljan, mogu da kažem da sam srećan što mi je poveren ovaj posao. S druge strane, savršeno razumem odgovornost koju mi ova funkcija nameće. Ali, kao osoba koja se bavi svojim omiljenim poslom, moram da budem potpuno zadovoljan onim što se dogodilo – kazao je Lukić za „RIA Novosti“, otkrivši kako su tekli pregovori.

- Prve razgovore smo vodili početkom septembra. S rukovodstvom smo razgovarali na ovu temu, sreli se nekoliko puta – kazao je Srbin, i osvrnuo se na ulogu Sergeja Panova u celoj priči.

- Verovatno je njegova podrška odigrala neku ulogu u donošenju odluke, možda je ovo signal da je Savez zadovoljan smerom u kojem se naš klub kreće i razvija. Konkretno kako razvijamo ruske igrače.

Lukić je na klupi Rusije nasledio Sergeja Bazareviča, kojeg je posla najviše koštao ne odlazak na Olimpijske igre.

- Problemi svuda postoje i moraju da se rešavaju. Moramo da pronađemo pravi pristup. Od danas počinjem komunikaciju s kandidatima na reprezentaciju, svi razumemo da će biti teško da okupimo najbolji tim, ali trudićemo se da okupimo ekipu koja će biti homogena i moći da postigne određene rezultate. Jedan od glavnih zadataka biće podmlađivanje tima, ali to ćemo raditi postepeno.

Činjenica da će uporedo obavljati funkciju selektora i trenera u Nižnjem ne znači da će košarkaši kluba iz Novgoroda imati „protekcija“ prilikom izbora kandidata za nacionalnu selekciju.

- Pokušaću da se fokusiram na izgradnju odnosa sa svim igračima. Definitivno ću lično razgovarati sa svima, a u reprezentaciji će biti samo oni koji to zaslužuju. Sve će biti odlučeno na parketu.

Dok čeka na razgovore sa reprezentativnim kandidatima i polako okuplja srtučni štab, Lukić je povukao prvi potez kao selektor Rusije.

- Napravili smo prve korake u dobijanju ruskog državljanstva. Ali nije blizu, to su planovi za budućnost. Odmah želim da naglasim da se na taj potez nisam odlučio kako bih imao neku korist, ali kao trener koji više od 10 godina radi u Rusiji, može dobiti pasoš zemlje. Štaviše, delimično se i osećam kao Rus, a za navijače će biti dodatni plus to što se reprezentaciju voditi ruski trener a ne neki stranac – kazao je Zoran Lukić.

 BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike