Trener Krke, posle minus 47, priznao: Nije me nimalo sramota, utakmica protiv velikog Željka Obradovića za mene je bila čast

23.10.2021

19:30

0

Autor: A. Š./P. K.

Trener Krke, posle minus 47, priznao: Nije me nimalo sramota, utakmica protiv velikog Željka Obradovića za mene je bila čast
0MET4796 - Copyright MN Press

Dugo će košarkaši Krke pamtiti subotnju utakmicu protiv Partizana. Verovatno će im u narednih nekoliko dana „brideti obrazi“ posle gostovanja u dvorani „Aleksandar Nikolić“, koju su napustili s minusom od 47 poena – 92:45.

Ipak, posle meča u glasu trenera slovenačkog tima Dalibora Damjanovića nije bilo trunke gorčine… Naprotiv…

- Čestitke Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Ova utakmica je za nas bila, posebno za mene, velika čast, jer kad sam počeo sa trenerskim poslom, nikada nisam mislio da ću voditi utakmicu a da će na drugoj strani stajati veliki trener kao Željko Obradović. Nije me nimalo sramota, iako je minus 47. Ovo je velika škola, jer smo se prvi put sreli sa takvom odbranom, energijom i kvalitetom. Nadam se da smo nešto naučili i da ćemo to da sprovedemo protiv konkurenata u sledećem periodu – kazao je Damjanović.

Istakao je strateg Krke da ambicije njegovog tima nisu borba za opstanak.

- Naše ambicije su, pogotovo na domaćem terenu, kao protiv Zadra ili Mornara, da probamo da dobijemo što više utakmica. Mi smo, jednostavno, klub limitiran, sastavili smo ekipu u sklopu naših mogućnosti. Ne dovodimo nove igrače, a večeras su mi falila trojica, svi veoma važni.

Pohvalio je Damjanović najiskusnije igrače svog tima.

- Stipčević je jedan od dvojice iskusnih igrača, drugi je Luka Lapornik. On je pokazao odlične partije. I u odnosu na to da je Špan povređen, za njega je minutaža prevelika, ali pokušavamo da izbalansiramo tako da Stavrova gurnemo na poziciju jedan, što će biti dobro i za njega i za klub u narednom periodu. Tako pokušavamo Luku da "održimo u životu", jer ako ovakva minutaža ako bude stalna, normalno da će da padne. On je odličan dečko, profesionalac, uvek daje 100 odsto, nevezano da li igramo slovenačku ligu ili ABA ligu – kazao je Dalibor Damjanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike