Zaleti se, skoči i zakucaj! Top 5 poteza trećeg kola AmdiralBet ABA lige (VIDEO)

13.10.2021

19:15

0

Akcije za pamćenje, potezi za postere

Zaleti se, skoči i zakucaj! Top 5 poteza trećeg kola AmdiralBet ABA lige (VIDEO)
normal_STJ_1762 - Copyright KK Partizan/Dragana Stjepanović

Atomska košarka u AdmiralBet ABA ligi viđena je i u 3. kolu.

Nije bilo lako izdvojiti najbolje i najatraktivnije poteze, a ovog puta su primat uzela zakucavanja, od kojih neka možemo komotno nazvati i monstruoznim.

Na mestu broj 5 našao se Roko Prkačin spuštanjem sa trojke niz aut liniju i prikucavanjem lopte u koš. Cibona je mnogo teže nego što se očekivalo, pa i zahvaljujući tom potezu Prkačina, slavila sa 68:67 u gostima kod Zadra.

 

 

"Četvorku" je zaslužio tandem Kin-Karmajkl, ali njihova sjajna minijatura nije bila dovoljna da Cedevita Olimpija izbegne poraz od FMP (89:92).

Mesto broj tri za novi dvojac. Pas Smita preko celog terena za Mihailovića i rutinsko zakucavanje. Lepo za oko, malo za slavlje. Mornar je kod kuće izgubio od Borca sa 85:90.

Vicešampionsko zvanje za ovo kolo zaslužio je Drako Bajo iz Splita, koji je sjajno pokupio jedan promašaj i muški smestio loptu u obruč. I opet, njegov tim je izgubio od Budućnost sa 75:66.

Da atrakcija ne znači i trijumf potvrdio je i potez sa mesta broj 1. Vrhunski dribling Kenana Kamenjaša i zakucavanje jednom rukom nagrađeni su aplauzima, ali je SC Derbi iz Arene izašao sa - 22 u odnosu na Partizan (79:57).

Sezona u AmdrialBet ABA ligi je tek počela, a majstorija je već na pretek. Samo neka se tako i nastavi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike