Zvezda ruši Žalgiris, Radonjić upozorava: Kazniće svaku našu grešku

12.10.2021

13:41

0

Crveno-beli u sredu od 19.00 jure drugi trijumf u Evroligi

Zvezda ruši Žalgiris, Radonjić upozorava: Kazniće svaku našu grešku
Copyright MN Press

Vremena za predah nema, košarkaši Crvene zvezde u sredu (19.00) dočekuju Žalgiris u 3. kolu Evrolige. Litvanci u Beograd stižu sa novim trenerom Jurijem Zdovcom.

Posle startnog poraza usledila je velika pobeda u Izraelu nad Makabijem, a na noge crveno-belima stiže tim koji i dalje ima nulu pored svog imena.

Pod komandom Dejana Radonjića, ekipa je (i dalje bez Cirbesa, Lazića i Vajta) odradila trening u Areni, u kojoj će nastupiti prvi put posle više od 18 meseci.

Evroliga
 

Jedan od onih koji su se posle povrede vratili u tim, Dejan Davidovac željno čeka da čuje prepoznatljivi huk sa tribina u duelu sa Litvancima.

- Zaboravili smo kako Arena izgleda, drago mi je da smo se vratili. Drago mi je i da se polako ljudi vraćaju na tribine. Svi željno očekujemo da se napune i da zaigramo pred našim navijačima - kaže Davidovac, pa se okreće narednom rivalu:

- Ekipa je smenila trenera, došao je novi i sigurno je da očekujemo reakciju. Iskusna su ekipa, igrači koji već dugo igraju u Žalgirisu i neke pridošlice isto tako iskusni igrači, tako da očekujem fizički i generalno tešku utakmicu. Treba da se fokusiramo na odbranu jer od toga počinje sve.

MN Press
 

Trener Dejan Radonjić već je prepoznao odakle preti najveća opasnost, ali i istakao da očekuje trijumf svojih izabranika.

- Prva utakmica ko kuće ove sezone u Evroligi, naravno za nas izazov. Da pokušamo da dobrom igrom dođemo do pobede i novih bodova. Znamo da će biti teško. Ekipa Žalgirisa je posle dva poraza promenila trenera, pa ćemo da vidimo kako će tim da reaguje na to. Želimo da odigramo meč sa dobrom energijom i koncentracijom. Sigurno će nas iskusan tim iz Kaunasa kazniti kad god bude imao prilike. Trudićemo se da intervali budu toliko dugi da možemo da kontrolišemo dešavanja na terenu. Nadamo se uz podršku navijača koja nam je mnogo, mnogo potrebna, da dođemo do pobede - rekao je Radonjić i pozvao pristalice Zvezde da napune tribine:

- Mnogo bi nam značilo da ta podrška bude onakva kakva zna da bude, da dođe što više navijača.

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na 7. mestu Evrolige posle dva odigrana kola, dok je Žalgiris 16.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike