Žalgiris na megdan Zvezdi stiže s novim trenerom!

08.10.2021

12:52

0

Autor: A. Š.

Martin Šiler dobio otkaz u litvanskom velikanu

Žalgiris na megdan Zvezdi stiže s novim trenerom!
profimedia-0602828758 - Copyright Profimedia/Tobias Hase/dpa

Prva trenerska glava pala je posle samo dva kola nove sezone Evrolige. Pred beogradsku premijeru elitnog takmičenja u tek započetoj takmičarskoj godini, Žalgiris se zahvalio na saradnji Martinu Šileru i na njegovo mesto postavio Juru Zdovca!

Ukoliko se sve formalnosti završe na vreme, slovenački strateg će debi na novom radnom mestu imati naredne srede protiv Crvene zvezde.

MN Press
 

Koliko je neočekivano došao rastanak litvanskog velikana sa Šilerom, još šokantnije deluje podatak da je posao poveren treneru koji je u Evroligi poslednji, i jedini, put radio pre 10 godina, kada je sedeo na klupi Olimpije.

Rezultatska kriza Žalgirisa traje već duže vreme. Od starta priprema videlo se da mnogo toga ne štima u ekipi iz Kaunasa, koja je tekuću sezonu elitnog takmičenja startovala porazima od Asvela i Zenita.

- Očigledno je da tim ne igra na nivou koji svi želimo. Svi moraju da preuzmu odgovornost. Nažalost, nismo mogli da trošimo dragoceno vreme, morali smo brzo da reagujemo. U ovih 15 meseci izvukli smo mnogo toga pozitivnog iz naše saradnje i želimo da se treneru Šileru zahvalimo na radu i posvećenosti - rekao je direktor Žalgirisa Paulius Motiejunas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike