NBA je jasan: Vakcinacija igrača obavezna, ili slede sankcije

30.09.2021

05:55

0

Autor: M. N.

Svi igrači će morati da prihvate odluku čelnika najjače lige na svetu , u suprotnom to će uticati na njihove finansije

NBA je jasan: Vakcinacija igrača obavezna, ili slede sankcije
Copyright Profimedia.rs

Za nešto više od dve nedelje, tačnije 16. oktobra počinje NBA, glavna tema pred početak najjače košarkaške lige je vakcinacija igrača.

I među samim igračima je podeljeno mišljenje, neki su za, drugi su protiv, zbog čega su čelnici NBA prelomili i doneli odluku da će svi košarkaši koji se ne budu vakcinisali imati smanjene plate. 

- NBA je odlučio da se svi igrači moraju vakcinisati u smeru sa preporukama čelnih ljudi Amerika, ali i lokalnih vlasti. Svako ko ne bude to uradio neće biti plaćen za utakmice koje propousti. Naš stav je jasan po tom pitanju, a nadam se da će i svi igrači biti revnosni po tom pitanju - poručio je Majk Bes, izršni potpredsednik NBA za komunikaciju.

Prethodnih dana se digla velika prašina po tom pitanju, jedna grupa igrača kao što su Kajri Irving, Endru Vigins, Bredli Bil su protiv, drugi poput Dvajta Hauarda neće da pričaju na tu temu, dok su se neki već vakcinisali. 

Takođe, neki timovi, poput Njujork Niksa, na primer, objavili su da su potpuno vakcinisani - uključujuči i igrače, stručni štab i pomoćno osoblje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike