Oproštaj slovenačke legende od Bobana Petrovića: Bio si moja srodna duša, neko na koga sam se uvek mogao osloniti

28.09.2021

09:22

0

Bivši reprezentativac Jugoslavije napisao posvetu traggično preminulom prijatelju i saigraču

Oproštaj slovenačke legende od Bobana Petrovića: Bio si moja srodna duša, neko na koga sam se uvek mogao osloniti
MN Press

Legendarni slovenački i jugoslovenski košarkaš Peter Vilfan oprostio se od svog saigrača i velikog prijatelja Bobana Petrovića, koji je juče preminuo u Južnoj Africi u 64. godini života.

Nekadašnji košgeter Olimpije i Partizana igrao je u obe ekipe sa Petrovićem, a drugovali su i kao dečaci nastupajući u mlađim selekcijama bivše države. Vilfan se od prijatelja oprostio posvetom na društvenim mrežama.

 

 

 - Neverovatno koliko je sudbina ponekad okrutna. Odlaze najbolji, koji nisu želeli da bilo kome urade bilo šta, a kamoli nešto loše! Boban i ja smo se upoznali u mladosti, kada smo igrali za mlađe jugoslovenske reprezentacije, što smo nadogradili igrajući u reprezentaciji Jugoslavije na evropskim i svetskim prvenstvima 1981. i 1982. godine - piše Vilfan i dodaje:

 - Vrhunac našeg (takođe porodičnog) okupljanja bilo je zajedničko igranje u ljubljanskoj Olimpiji! On je pre svega bio čovek, srodna duša i neko na koga ste mogli da računate u svakom trenutku. On je bio jedini sa kojim sam se usudio da izvedem zezanciju na terenu, nakon čega ćemo ostati zauvek povezani i, takođe, očigledno prepoznatljivi.

Dragi Bobane, počivaj u miru i neka ti je laka zemlja - poručio je Vilfan.

Datum i mesto sahrane Bobana Petrovića biće naknadno objavljeni.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.