Želeli ga Partizan i Zvezda, Lesor se odlučio za treći klub

27.09.2021

08:40

0

Autor: M. N.

Francuz karijeru nastavlja u Makabiju iz Tel Aviva

Želeli ga Partizan i Zvezda, Lesor se odlučio za treći klub
Copyright MN Press

Njega su hteli i Partizan i Crvena zvezda, a Matijas Lesor se odlučio za treću varijantu. Francusku košarkaš je odlučio da karijeru nastavi u Makabiju. 

On će potpisati kratkoročni ugovor uz opciju nastavka saradnje, a razlog njegovog dovođenja je pre svega teža povreda hrvatskog centra Ante Žižića koji neće igrati dva meseca na startu sezone.

Francuz je prošle sezone u Evrokupu za Monako prosečno beležio 12,5 poena i 6,1 skok po meču, a bio je i MVP četvrtfinala ovog takmičenja.

Zanimljivo da će Lesor već na startu Evrolige igrati protiv bivšeg kluba sa Malog Kalemegdana, jer Ponos Izraela u 2. kolu, koje je na programu 7. oktobra, dočekuje izabranike Dejana Radonjića.

 

 

 

Podsetimo, da su za njegove usluge bili zainteresovana dva naša najveća kluba, i Željko, kao i trener Zvezde Dejan Radonjić su hteli da ga vide u svojim redovima, jer im je bio potreban igrač na poziciji pet. 

Lesor se odlučio da se ne vrati u Srbiju gde je pre nekoliko sezona nastupao za crveno-bele, a karijeru će nastaviti u jednom od najboljih evropskih klubova. 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike