Oćelavio sam zbog košarke! Spanulis se zvanično penzionisao: O poruci Adetokumba svi pričaju! (VIDEO)

27.09.2021

18:07

0

Kraj jedne lepe sportske priče

Oćelavio sam zbog košarke! Spanulis se zvanično penzionisao: O poruci Adetokumba svi pričaju! (VIDEO)
Copyright Printscreen/Eurohoops

Saopštio je ovog leta Vasilis Spanulis da završava košarkašku karijeru, a sada se naširoko obratio javnosti i obrazložio odluku koja je rastužila sve prave ljubitelje igre pod obručima.

Čitave 23 godine Spanulis je bio profesionalac, naosvajao se trofeja i trofeja i jednostvno osetio da je dosta. Da više ne može.

A u svom "oproštajnom govoru" bio je i emotivan i duhovit i samokritičan.

- Bilo je ovo dugo košarkaško putovanje. Iskusio sam trenutke koje nisam mogao ni da zamislim. Iskusio sam takve stvari da je na kraju došlo do toga da izgubim kosu - nasmejao je Spanulis sve, pa nastavio:

 

 

- Nisam uvek bio dobar saigrač, mislim umeo sam da budem baš "tvrd" sa momcima iz tima. Pričao sam sa njima i znaju da sam to radio za dobrobit tima. Mislim da sam inspirisao mnogo ljudi da nikada ne odustanu i da urade više nego što su očekivali.

Čast da se u ime svih košarkaša zahvali Spanulisu za sve učinjeno, najpre za grčku, a onda i evropsku i svetsku košarku, dobio je igrač Milvokija i Spanulisov zemljak Janis Adetokumbo.

- Mnogo sam naučio iz tvog ubilačkog mentaliteta. Hvala ti, svi te mi volimo - počeo je Janis, a onda izgovorio rečenicu o kojoj će se dugo pričati:

- Bez Nikosa Galisa ne bi bilo Vasilisa Spanulisa. A bez Vasilisa Spanulisa ne bi bilo Janisa Adetokumba! Hoću da od tebe preuzmem palicu i u reprezentaciji Grčke!

Kada bi se nabrajalo sve što je Spanulis postigao u karijeri, pričalo bi se satima i satima. Zato smo izdvojili samo najvažnija individualna priznanja, koliko da ostane zapisano o kakvoj se igračini radi.

Bio je tri puta MVP fajnal-fora Evrolige, a po jednom najbolji igrač i najbolji strelac. U prvoj petorci najjačeg klupskog takmičenja u Evropi našao se tri puta, a u drugoj pet puta. Godine 2012. i 2013. biran je za najbolje igrača u Evropi, a čak deset puta je bio deo Ol-star tima nacionalnog prvenstva Grčke.

Karijera na kojoj mu se mora zavideti i diviti se postignutom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike