Tužan dan za srpski sport: Preminuo čuveni košarkaš Partizana Boban Petrović

27.09.2021

10:23

0

Autor: M. N.

On je nedavno imao saobraćajnu nesreću u Južnoj Afrci, gde je i živeo

Tužan dan za srpski sport: Preminuo čuveni košarkaš Partizana Boban Petrović
Copyright MN Press

Legendarni košarkaš Partizana Boban Petrović, nakon što je nedavno doživeo saobraćanu nesreću, preminuo je u bolnici u Južnoj Africi, gde je i živeo.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih. 

Bio je i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981, kada su plavi osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu, kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju. 

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa "Radivoj Korać" (1978. i 1979), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i Kup SFRJ (1979) Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba. 

Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija - Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma Petera Vilfana, što je ostavilo sve aktere meča u čudu. 

Osim za Partizan, Boban Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt. 

Vreme i mesto komemoracije, kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike