Evroliga dala rok za rešavanje situacije, Barsa Ertelu otvorila vrata Reala uz jedan uslov

28.12.2020

11:39

0

Autor: Adam Štulić

Da li će Francuz pristati na predlog Katalonaca?

Evroliga dala rok za rešavanje situacije, Barsa Ertelu otvorila vrata Reala uz jedan uslov
Copyright Profimedia

Mnogo prašine se podiglo oko, naizgled, veoma jednostavne i skoro pa gotove stvari. Barselona je želela Lea Vestermana, Fener je rado prihvatio Tomasa Ertela i delovalo je da samo formalnosti nedostaju kako bi se “trejd” ozvaničio.

Ipak, u poslednji čas čelnici Barselone “provalili” su da francuski košarkaš iza njihovih leđa pregovara sa madridskim Realom, zbog čega su Ertelu zabranili da se sa ostatkom ekipe vrati iz Istanbula u Kataloniju.

Pročitajte još

Potez koji je naišao na oštre osude košarkaške javnosti, čelnici Barse su pokušali da objasne u zvaničnom saopštenju u kojem su, između ostalog, naglasili kako je francuski plejmjker imao obezbeđeno prenoćište na Bosforu i povratku kartu za Barselonu sutradan.

Delovalo je tada da su pregovori o sporazumnom prekidu saradnje ušli u slepu ulicu, ali su čelnici katalonskog giganta izašli s predlogom po kojem bi Ertel mogao da pređe u redove njihovog najvećeg rivala.

– Evroliga nam je dala rok do 6. januara da pronađemo rešenje. Tomas nije deo našeg tima i olakšaćemo mu odlazak. Ako potpiše za drugi španski klub, Barselona mu neće isplatiti ništa od preostalog dela ugovora – kazao je sportski direktor Barse Albert Soler.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike