Obradović: Ne tražim izgovore, ali očekujem bolji period i bolje lice ekipe

26.11.2020

20:11 >> 20:45

0

Autor: N. St.

Trener Crvene zvezde pričao posle poraza od Efesa

Obradović: Ne tražim izgovore, ali očekujem bolji period i bolje lice ekipe
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Saša Obradović nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Njegov tim je u Beogradu rutinski izgubio od Efesa (64:75).

Na konferenciji za medije je pričao o svemu tome.

– Bilo je očigledno da ne možemo da zadržimo dobar ritam defanzivno u ovakvom rasporedu. Ne želimo da tražimo izgovore u tome i u skraćenoj rotaciji, ali definitivno energija nije bila na pravom nivou. To je iz mog ugla bio najveći razlog poraza – počeo je Obradović.

Gosti su stigli bez nekoliko bitnih pojedinaca.

– Nedostaje im dosta kvalitetnih igrača poput Micića, Buboe, Danstona i Plajsa. I sa ovim timom su pokazali da imaju kvalitet, poene, imali su jedan meč, energetski su bili tu. Mi smo se dosta patili na tom planu. Izgubili smo dosta energije. U samoj pripremi meča nismo mogli previše taktički da reagujemo, više je bila regeneracija ekipe. Pravi kvalitet igrača poput Larkina, Simona, Moermana smo mogli da vidimo i tu su neke manje situacije poput završetaka napada kada ljudi odigraju na kvalitet i daju poene u igri jedan na jedan. Teško ih je bilo zaustaviti, posebno kada nedostaju koncentracija, energija, komunikacija u odbrani.

Pročitajte još: Zvezdu stigao umor: Larkin se igrao, Lojd promašivao, Efes pobedio

Obradović nije mogao da računa na povređeni dvojac Hol/O’Brajant.

– Ne bih voleo da tražim izgovore. To nam je što nam je. Svi imaju problema. Sa dva kvalitetna igrača u rotaciji bi mogli ritam verovatno da držimo. Dobro je da nisu teže povrede, u ovom meču nisu mogli da pomognu. Sada imamo malo pauze da osvežimo ekipu i u taj raspored koji nije lakši. Uz manje putovanja ćemo moći da radimo na hemiji ekipe. Očekujem bojli period.

Pročitajte još: Zvezda ga nije zaboravila: Na tribinama posebno mesto za Bekjareva

Upravo to ih očekuje u narednom periodu, manji broj putovanja i više utakmica u Beogradu.

– Da vidimo prvo da se oporavimo, da porazgovaramo o tome šta smo mogli da uradimo u nekim situacijama, neke stvari u osnovama igre da probamo da popravimo. Možda konačno malo da imamo i vremena za trening, ne da treniramo samo kroz utakmice. Polupripremljeni igrači nose veliki rizik, kada se ne trenira dovoljno i kada nisu dovoljno spremni da odgovore velikim naporima. Period ćemo iskoristiti da radimo i nadam se boljem licu – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike