Lojd za 24sedam o Obradoviću, Radonjiću, gulašu, rakiji, učenju srpskog...

02.01.2021

09:03 >> 15:42

0

Džordan iz kućne izolacije prenosi utiske o dosadašnjem periodu u Zvezdi

Lojd za 24sedam o Obradoviću, Radonjiću, gulašu, rakiji, učenju srpskog...
Copyright MN Press

Bilo mu je potrebno svega nekoliko utakmica da pridobije srca navijača. Što zbog igara na parketu, borbenosti, preuzimanja odgovornosti kada je najbitnije, do načina na koji komunicira sa svima putem društvenih mreža.

Ne treba mnogo da se pogodi o kome je reč. Jasno je da je u pitanju Džordan Lojd. Mašina za koševe u Evroligi (18.67 poena po meču) i definitivno čovek od koga najviše zavisi igra Crvene zvezde.

Pročitajte još:

Moglo je to lako da se vidi na parketu u prethodnim mečevima kada je dobio pozitivan test na koronavirus zbog kog je loptu i halu morao da zameni za kućnu izolaciju.

Dok čeka da se vrati onome u čemu je najbolji izdvojio je vreme da odgovara na pitanja portala “24sedam” i da priča o raznim temama.

Prva je bila njegovo zdravstveno stanje.

– Osećam se mnogo bolje nego u prethodnih nekoliko dana. Sve je normalno, zdravo. Pokušavam da ostanem strpljiv i da sačekam da prođe vreme do sledećeg testa i povratka na parket. Ponavljam, stvarno se osećam bolje – počinje Lojd priču za “24sedam”.

Još kada je došao u klub pričao je koliko je sjajnih priča o navijačima, mada je to i sam mogao da oseti kada je bio u Beogradu u dresu Valensije. Zbog svih trenutnih dešavanja publike još uvek nema na tribinama.

Definitivno je za sve nas šok što nemamo navijače da nas gledaju. Očekivali smo da će to biti slučaj, posle svega što se dogodilo prošle sezone, ali je opet velika šteta. Znao sam dosta toga o našoj navijačkoj bazi i svemu što me čeka. Svesni smo šta se dešava i trudimo se da ih obradujemo bar dok nas gledaju i podržavaju od kuće. Nadam se da ćemo u 2021. godini imati priliku da igramo pred njima i da ćemo zajedno pobeđivati. Oni su važan deo igre i želite da igrate za njih.

Nedostatak tog huka sa tribina je verovatno i jedan od razloga nekih poraza u neizvesnim završnicama.

– Sezona je do sada bila puna uspona i padova. Bilo je mečeva u Evroligi koje je trebalo da dobijemo. U ABA ligi je situacija dobra, mada smo i tu mogli da slavimo u još nekim mečevima. Dobra stvar u košarci je to što je sezona duga, ima mnogo utakmica i to vam daje vremena da se iskupite. Moj moto je “nikad nemoj da uzletiš previše, ni da padneš prenisko”. Stvari mogu uvek da se promene, morate uvek da razmišljate pozitivno. Igramo u više takmičenja, raspored nije lak, ali to su stvari koje morate da volite kao košarkaš.

MOJ ČOVEK – USKO

Posle nekoliko dobrih partija Alekse Uskokovića i Lojd je bio oduševljen, pa ga je na društvenim mrežama prozvao “Usko”.

– Volim Uska mnogo, to je moj čovek. Sjajan je i van terena, uvek pozitivan, stalno je nasmejan. Sjajan mlad igrač. Napredovao je dosta, bio sam veoma uzbuđen što je dobio šansu, znam koliko potencijala ima. Njegov san je da igra za Zvezdu, da igra u Evroligi i srećan sam zbog Alekse. Vreme radi za njega, može mnogo da napreduje. Ima visinu, tehniku, pametan je. Kada imate takve kvalitete možete daleko da dogurate. Nebo je granica i navijam za Uska – poručio je Lojd.

Na parketu je primetno da ima posebno dobru hemiju sa Korijem Voldenom.

– Kori i ja se dobro poznajemo, još iz Izraela. Znao sam ga pre nego što sam došao u Zvezdu. Odličan je igrač, vidite to i na terenu. Volim da igram sa njim, mnogo toga možemo zajedno da uradimo. Obojica smo velika pretnja u napadu, dopunjujemo jedan drugog odlično. Volden je sjajan defanzivac, stavlja telo na liniju uvek i na taj način tera i mene da budem bolji u defanzivi.

Za vreme dok je na “prinudnom odmoru”, na klupi se dogodila promena. Umesto Saše Obradovića je doveden Dejan Radonjić.

Bilo je sjajno raditi sa Sašom. Gurao je momke da budu još bolji. Strastven je, intenzivan, neka vrsta “stroge ljubavi”. Uživao sam u radu sa njim. Dao mi je veliku šansu i zahvalan sam mu na tome. Imali smo dobar odnos i na terenu i van njega, nemam nikakve zamerke. O Radonjiću ne znam mnogo. Čuo sam sjajne stvari i uzbuđen sam što ćemo raditi zajedno. Nismo se još uvek upoznali jer sam u karantinu, ali se radujem našoj saradnji, stvaranju hemije i ostvarenju što većeg broja pobeda – kazao je Lojd i potom dodao:

Znam da je Radonjić legenda u Zvezdi, eto imam tu čast da igram za mnogo legendi ovde i to je za mene sjajna stvar. Nadam se da ćemo biti uspešni zajedno. Mislim da će sve biti dobro, čuo sam već za određene šeme koje ima u igri, kakav stil igre forsira i stvarno sam uzbuđen. Daću sve od sebe da pomognem i siguran sam da će biti dobar tempo igre i zaista sam srećan što ću igrati za Dejana.

MN Press

Dao je svoje viđenje 2020. i otkrio kakve ciljeve je postavio za sebe i ekipu u 2021. godini.

– Ovo je bila jedna od težih godina iz mnogo razloga, neću se previše udubljivati u to. Pandemija korone, razne tragedije i sve što se dogodilo. Teško je bilo misliti na košarku pored svega toga. Ja sam čovek koji uvek gleda na sve kao na čašu koja je polu puna i trudim se da nađem nešto pozitivno u svemu. Uspeo sam dosta dobrih stvari da uradim i moja porodica i ja smo blagosloveni zbog toga. Kada su u pitanju praznične želje – što veći broj pobeda u 2021. A, što se ciljeva tiče želimo titulu u ABA ligi i da se plasiramo u Top 8 Evrolige. Možda to nekim zvuči ludo, ali je to naš cilj i smatram da je ostvariv.

Došlo je vreme za prelazak na vedrije teme i razgovor o stvarima van terena. Prvo o upoznavanju srpske prestonice.

– Čim sam došao u Beograd moj prijatelj Miloš, sa kojim sam bio na koledžu, me je upoznao sa gradom. Pokazao mi je neke važne stvar. Zbog svih dešavanja sa koronom nisam mogao da uživam u tom turističkom razgledanju. Omiljena mesta za šetnju? Beograd na vodi, ponekad Tržni centri, pokušavam što više da izlazim iz kuće, naravno koliko god je to moguće u ovakvoj situaciji. Grad je zaista sjajan i moram da priznam da nisam probao do sada nijedno loše jelo. Što se restorana tiče, najviše volim “Toro”.

Kulinarski specijaliteti su nešto što uvek voli da isproba, mada se trudi da proba i druge stvari po kojima je Srbija poznata.

Probao sam gulaš. Nadam se da sam dobro izgovorio ime tog jela, ali mi se dopalo. Isprobao sam još neka srpska jela, doduše ne sećam se njihovih imena, moraću da pitam prijatelja kako se zovu. A tek vaša rakija – zastao je Džordan, pa posle kratke pauze nastavio:

Ufff. To piće je baš, baš jako. Ne mogu da kažem da nije dobro, samo da je bilo prejako za mene. Gde god sam bio trudio sam se da prihvatim kulturu tog mesta i način života. Smatram da je to jako bitno. Zaista uživam u tome u Srbiji.

Za razliku od hrane, ne ide mu tako dobro sa našim jezikom.

Neke srpske reči sam naučio. Ne smem da ih izgovorim u intervjuu. Znam određene košarkaške izraze da bismo se što lakše razumeli na parketu. Zadivljen sam kako svi ovde govore više od jednog jezika i malo sam ljubomoran na to. Nisam mnogo naučio srpski, bar ne onoliko koliko sam želeo. Saigrači se trude da pomognu, pričaju na srpskom dosta sa mnom, pokušavaju da me nauče. Nije mi lako – sa osmehom zaključuje Lojd.

LJUBAV SA NAVIJAČIMA

Kada ga navijači zaustave na ulici, Džordan se trudi da im uvek izađe u susret.

– Ponekad me zaustave kada sam napolju, navikao sam na to. Nikada ne preteraju, sve je u granicama normale. Pitaju me za sliku, autoram i trudim se da uvek prihvatim, da im pružim ljubav. Ne znate kroz šta ljudi prolaze i koliko im znači. Sve je kul – kaže Lojd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike