Dobrić: Radonjić mi je rekao da veruje u moj šut, ostvarili smo bitnu pobedu posle turbulentnog perioda

30.12.2020

06:24 >> 23:01

0

Ognjen je bio dobro raspoložen protiv Panatinaikosa

Dobrić: Radonjić mi je rekao da veruje u moj šut, ostvarili smo bitnu pobedu posle turbulentnog perioda
Copyright MN Press

Novogosišnji poklon u „Pioniru“ za Crvenu zvezdu bio je pobeda za kraj godine. Ostvarili su je protiv Panatinaikosa (74:71).

Odigrali su crveno-beli jednu od boljih utakmica u poslednje vreme, a jedan od igrača koji je imao veliku ulogu bio je Ognjen Dobrić (11, 4sk, 2as, 2 izg.l).

Pročitajte još:

– Mnogo energije je uloženo. Bilo je dosta grešaka, ali smo uspeli da pronađemo način da slavimo i to je najbitnije – počinje priču Dobrić.

Nikome nije bilo lako kada je PAO od velikog minusa došao do izjednačenja pred sam kraj (68:68).

– Verovao sam u naš tim. Verovao sam da ne možemo da izgubimo, da ćemo odbraniti njihove napade i dati poene.

Upravo je Ognjen imao jedan od ključnih poteza na meču kada je na oko 20 sekundi pre kraja presekao dodavanje Nedovića i ukrao loptu.

– Tako se namestilo. Uspeo sam da „pročitam“ da će dodati na tu stranu, izašao sam ispred i uzeo loptu. Drago mi je da je Volden posle toga dao dva bacanja.

U jednom delu meča je, posle treće uzastopne promašene trojke, imao kraći razgovor sa Radonjićem.

– Trener mi je pružio podršku. Rekao mi je da veruje u moj šut i da nastavim da šutiram. Ja sam verovao u sebe uz njegovu podršku. Na kraju se isplatilo.

Ono što je posebno bilo primetno je momenat kada se utakmica završila. Svi su veoma emotivno doživeli trijumf, slavilo se kao da je osvojen trofej.

– Posle ovog turbulentnog perioda je svaka pobeda bitna. Ovo je prva, nadam se u nekom nizu. Videlo se koliko je svima značilo za naše samopouzdanje. Kako timsko tako za samopouzdanje svakog igrača. Nadam se da ćemo ovako nastaviti.

Na kraju je govorio o praznicima, mada crveno-bele u tom periodu čekaju dva meča, prvi 2. januara protiv Zadra, drugi 7. januara sa Fenerbahčeom, oba u Beogradu.

– Nema mnogo vremena za slavlje, imamo i treninge i utakmice. Biću za praznike verovatno kod kuće, u krugu porodice – zaključio je Dobrić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike