Zvezda pred Fener: Bolji su sa Gudurićem, čeka nas težak posao

06.01.2021

14:18 >> 15:25

0

Autor: M. R.

Očekivanja su izneli trener Dejan Radonjić i košarkaš Dejan Davidovac

Zvezda pred Fener: Bolji su sa Gudurićem, čeka nas težak posao
Copyright MN Press

Crveno-beli košarkaši na Božić otvaraju drugi krug Evrolige. Prvi protivnik je ekipa Fenerbahčea, koju sa klupe vodi selektor Srbije Igor Kokoškov, a na terenu je od nedavno ponovo predvodi bivši as Crvene zvezde Marko Gudurić. Utakmica koja se igra sutra u hali “Aleksandar Nikolić” od 19.00, biće 12. međusobni okršaj ova dva tima. Poslednji put kada su igrali u Beogradu slavio je domaćin – 68:56.

Pročitajte još

Crveno-beli su u prethodnom kolu pobedili Panatinaikos, pa sada imaju skor 6-11. Fener je dva mesta iznad na tabeli (13. pozicija) sa učinkom 7-10. Novi trener beogradskog kluba Dejan Radonjić na prethodnim utakmicama nije mogao da računa na Lojda, Hola, Jagodića-Kuridžu i Simonovića, pa je najavu meča počeo pričom na tu temu.

Neki od njih se vraćaju u trenažni proces, sigurno da treba vremena da se to sve dovede na nivo koji zajedno svi mi želimo – rekao je Radonjić za klupski sajt. – Hol i Kuridža su počeli da rade, Lojd i Simonović još nisu i ne znamo kada će se to dogoditi. Radimo po planu. Svakako da nas očekuje težak meč. Ekipa Fenerbahčea je u poslednjim utakmicama pokazala da se nalazi u veoma dobroj formi, mnogo bolje izgledaju nego što je to bio slučaj pre toga. Dolazak Marka Gudurića je evidentno podigao kvalitet igre Fenerbahčea, jasno je da se slažu i pokazuju u poslednjim mečevima da mogu da imaju značajnu ulogu u nastavku sezone u Evroligi. Na nama je da, što uvek kažem, prikažemo naš maksimum.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac veoma dobro poznaje sutrašnjeg protivnika.

– Odlična ekipa koja se podiže, doveli su u međuvremenu i Marka Gudurića. Međutim, ulazimo u dobrom raspoloženju u ovu utakmicu. Mislim da će odbrana biti ključ, Fenerbahče igra sa velikim brojem akcija biće nam potrebna puna koncentracija svih 40 minuta. I Fenerbahče kao gotovo sve ekipe u Evroligi ima mnogo oscilacija. Pre dve, tri nedelje imali su rezultatsku krizu, loš period, ali rezultati koje su napravili u međuvremenu jasno pokazuju da su se izvukli iz toga i da nas očekuje vrlo teška utakmica – zaključio je Davidovac.

Crveno-bele posle ove utakmice očekuje „duplo kolo“ i vrlo težak zadatak u Španiji, gde će se sastati sa Realom i Valensijom 13. i 15. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike