Baskonija zaustavila CSKA, Barselona ubedljiva protiv Valensije

07.01.2021

22:26 >> 22:30

0

Autor: M. R.

Španski derbi završen ubedljivom razlikom - 89:72, ekipa Duška Ivanovića srušila lidera - 95:93

Baskonija zaustavila CSKA, Barselona ubedljiva protiv Valensije
Copyright MN Press

Baskonija je večeras zaustavila pobednički niz CSKA – 95:93, a Barselona je u španskom derbiju srušila Valensiju – 89:72.

Ruska ekipa je posle 12 vezanih pobeda u Evroligi doživela poraz u Vitoriji. Ekipa Duška Ivanovića je preuzela vođstvo sredinom treće deonice i do kraja nije ispuštala. Do pobede je vodio tandem Henri Perija – Ačile Polonara sa po 18 postignutih poena. U poraženom sastavu najviše poena ubacio je Majk Džejms – 20 (5sk, 7as). Srpski centar Nikola Milutinov je zabeležio četiri poena i tri skoka.

Pročitajte još

CSKA je i dalje na prvoj poziciji tabele sa skorom 14-4, dok je Baskonija polovična na devetoj poziciji (9-9). Ruski tim naredne nedelje igra na domaćem terenu sa Žalgirisom i Barselonom, a Španci će se sastati sa Fenerbahčeom i Makabijem u gostima.

Španski okršaj na evropskom frontu je završen trijumfom čete Šarunasa Jasikevičijusa. Do pobede je predvodio Aleks Abrinjes sa 16 poena (6-4 za tri). Debitovao je i Leo Vesterman sa pet poena i četiri asitencije za 16 i po minuta. U timu Valensije je najefikasniji bio Luj Laberi sa 17 poena i četiri skoka. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je ubacio osam poena, uz po tri skoka i asistencije.

Barselona posle 18. kola zauzima treću poziciju sa skorom 12-6, a Valensija sedmu sa učinkom 10-8. Sledeće nedelje Jasikevičijusov tim putuje u Rusiju, gde će igrati sa Himkijem i CSKA. Kalinić i drugovi će se sastati sa Olimpijom u Milanu, pa sa Zvezdom kod kuće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike