Konačno novo lice Fenera: Kokoškov se radovao četvrtoj pobedi u nizu

12.01.2021

20:51 >> 20:57

0

Autor: M. R.

De Kolo i Veseli predvodili turski tim do trijumfa u Istanbulu protiv Baskonije

Konačno novo lice Fenera: Kokoškov se radovao četvrtoj pobedi u nizu
Copyright MN Press

Teške dane u prvom periodu sezone ekipa Fenerbahčea je ostavila iza sebe. Utakmica koju su odigrali večeras protiv Baskonije pokazala je mnogo lepše lice izabranika Igora Kokoškova nego što je to bilo krajem 2020. godine. Upisali su četvrti trijumf za redom u Evroligi – 96:76, pa sada imaju učinak 9-10 i polako se približavaju plej-of zoni.

Najzaslužniji za pobedu u Istanbulu bio je Nando De Kolo, koji se vraća u pravu formu posle pauze zbog povrede. Postigao je 27 poena za 30 minuta.

Pročitajte još

– Večeras smo odradili sjajan posao – rekao je De Kolo. – Mislim da smo se baš fokusirali na odbranu i iz toga smo dobili energiju u napadu. Igrali smo timski, poštovali smo ono što je tražio trener. Dugačka je sezona, moramo svi da budemo spremni. Nedostajao nam je Danilo Bartel, ali smo zato svi pojačali svoju igru i trudili smo se da budemo bolji kao tim.

Najbolje ga je pratio Jan Veseli sa 17 poena i po četiri skoka i asistencije.

– Osećam se sjajno, jer konačno igramo dobru košarku. Lepo je biti na terenu – poručio je Veseli. – Mnogo sam srećan zbog ekipe. Odigrali smo timski dobro i u odbrani i u napadu.

Lorenco Braun je u pobedničkom timu ubacio 14, a Marko Gudurić devet (7sk, 6as). Dobru timsku igru u napadu pokazuje i rekordan broj asistencija za Fenerbahče – 29.

U sastavu Baskonije najefikasniji je bio Aleks Peters sa 15 poena i pet skokova.

Španski tim posle ove utakmice ima isti učinak kao Fenerbahče 9-10. Trenutno se te dve ekipe nalaze na 11. i 12. poziciji. Baskonija u narednom kolu već za dva dana igra protiv Makabija u Tel Avivu, dok Fenerbahče dočekuje Panatinaikos 15. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike