Iz Zvezde pred Valensiju: Iskoristićemo informacije Kina Koloma

14.01.2021

14:47 >> 14:54

0

Autor: M. R.

U petak je na programu meč 20. kola Evrolige od 21.00

Iz Zvezde pred Valensiju: Iskoristićemo informacije Kina Koloma
Copyright MN Press

Izborili su se crveno-beli sa problemima oko putovanja u Španiju i danas su konačno stigli. Trebalo je juče da igraju meč 19. kola Evrolige u Madridu, ali nisu mogli da doputuju zbog zaleđene piste u glavnom gradu Španije, pa je utakmice odložena za ponedeljak (19.00). U Valensiji je zimska situacija povoljnija, pa nije bilo peripetija na putu. Okršaj 20. kola sa istoimenom ekipom je na programu u petak od 21.oo.

U Beogradu su ostali rekovalescenti Marko Simonović, Džordan Lojd, Lendri Noko (administrativni problemi), kao i Boriša Simanić, koji će raditi po posebnom programu do povratka ekipe.

Pročitajte još

U prvoj utakmici crveno-beli su slavili 76:73 uz po 18 poena Lojda i Brajanta.

– Očekuje nas izuzetno težak meč protiv ekipe koja je još letos u prelaznom roku pokazala da ima veoma visoke ambicije, veće nego ranijih godina – rekao je u najavi susreta trener Zvezde Dejan Radonjić. – Napravili su tim koji može da stigne do vrlo visokih pozicija, pokazali sjajne igre u pojedinim mečevima, imaju i dobar rezultat i plasman na tabli. Jasno je da nas čeka težak meč u Valensiji. Naše je da pokušamo da odigramo dobro, da budemo konkurentni, rasterećeni… Da iz toga čekamo svoju priliku.

Valensija trenutno ima skor 10-9, a Zvezda 6-12.

– Valensija je tim koji je po mom mišljenju najviše pojačao roster izmedju dve sezone – naglašava Dejan Davidovac. – Igrom i rezultatima pokazuju šta mogu, a pokazuje se da su povukli prave poteze u prelaznom roku. Doveli su Vilijamsa, Hermansona, Kalinića – koji igra sjajno i pravi ozbiljnu razliku ove sezone. Tipična su španska ekipa koja igra vrlo brzo, šutira mnogo trojki, igra u tranziciji često, i na mnogo poseda. Pokušaćemo da iskoristimo i informacije Kina Koloma koji je igrao tamo sezonu i po. Na nama je da se podižemo iz utakmice u utakmicu… Nismo ni kompletni u Španiji, ali želimo da dođemo u priliku da napravimo dobar rezultat.

Pročitajte još

Crveno-beli usled novonastalih okolnosti i promene termina utakmice u Madridu, ostaju u Španiji nakon odigranog duela u „La Fonteti“, a tokom vikenda sledi im put u Madrid na zaostalu utakmicu sa Realom.

Meč 15. kola ABA lige sa Borcem je odložen, a termin nakon dogovora dva kluba biće objavljen naknadno. U narednoj nedelji crveno-bele čekaju veliki napori, jer nakon Reala igraju sa Barselonom u Beogradu (petak), pa putuju u Bar na derbi meč ABA lige sa Mornarom (nedelja).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike