Stiže Barsa kada joj vreme nije

21.01.2021

13:47

0

Autor: D. B.

Košarkaši Crvene zvezde sutra izlaze na megdan jednom od najboljih timova Evrope

Stiže Barsa kada joj vreme nije
Copyright MN Press

U ponedeljak košarkaši Crvene zvezde napravili su veliko iznenađenje pobedivši Real Mardrid u Španiji. Sutra, tim Dejana Radonjića, na meti ima drugog velikana evropske košarke sa Pirineja – Barselonu.

Katalonci su tim koji ima skor od 14 pobeda i šest poraza, a u Srbiju dolaze jače za Dejvisa i Mirotića, koji nije igrao u prethodnih dvadesetak dana.

Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno, imaju ogroman kvalitet. Jasno je da nas očekuje fizički izuzetno zahtevan meč u kome moramo da odgovorimo velikom energijom na atletske sposobnosti igrača koji ima Barselona. Potrebna nam je i maksimalna koncentracija kako bi odgovorili na kvalitet igre koji Barselona pokazuje čitave sezone – nema dilemu trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Zvezda i Barsa su igrali do sada devet mečeva u novom formatu Evrolige, a španski gigant je ostvario do sada sedam pobeda. Poslednji put crveno-beli su pobedili Katalonce 2017. godine kada je u Beogradu bili 90:82. Iz te ekipe, koju je sa klupe vodio Dušan Alimpijević, u sadašnjem sastavu bili su kapiten Branko Lazić, kao i Ognjen Dobrić.

Jedan od onih koji bi trebalo da bude najjači adut crveno-belih na ovom meču je Dejan Davidovac.

Pročitajte još

Barselona je izuzetan rival, jedan od kandidata za najviši plasman, i igraju odlično ove sezone. Pogled na sastav i plasman na tabeli dovoljno govori. To je tim koji je fizički izuzetno jak, ima veliki kvalitet, predvođeni su vrlo iskusnim igračima i moraćemo da odigramo sa izuzetnom energijom i koncentracijom ovu utakmicu – tvrdi Davidovac.

Crvena zvezda odmah posle završtja meča putuje na putovanje. Prvo će u Bar gde je očekuje duel protiv Mornara u ABA ligi (24. januar), a zatim će crveno-bela ekspedicija produžiti u Istanbul na duel sa Anaoldu Efesom (26. januar).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike