Bliži se godišnjica smrti Kobija Brajanta: Da li je ikona košarke već zaboravljena?

24.01.2021

09:26 >> 10:03

0

Autor: D. B.

Lejkersi neće nositi specijalne dresove na mečevima koji igraju 25. i 27. januara

Bliži se godišnjica smrti Kobija Brajanta: Da li je ikona košarke već zaboravljena?
Copyright Profimedia

Za dva dana, 26. januara navršiće se tačno godinu dana od kada je svet sporta čuo vest koju nije verovao da će čuti.

– Kobi Brajant je poginuo u padu helikoptera.

Trista šezdeset i tri dana posle te užasne vesti, 104 dana od kada su osvojili šampionski prsten u njegovu čast, najveće zvezde Los Anđeles Lejkersa, kapiteni tima Lebron Džejms i Entoni Dejvis i dalje tuguju.

– Kažu da vreme leči sve – pričao je Lebron posle pobede nad Čikagom u “Junajted centru” gde je Kobijev idol Majkl Džordan nekada bio suvereni vladar – A opet, ja sam i dalje tužan. Ta tragedija je ostavila traga. Još tugujemo, verujte.

Ono što bi moglo da začudi mnoge je da Lejkersi neće praviti nikakav holivudski spektakl kada je u pitanju obeležavanje godišnjice smrti jedne od najvećih zvezda u istoriji košarke. Neće nositi specijalne “blek mamaba” dresove na meču protiv Klivlenda dan uoči 26. januara, neće ih biti ni dan kasnije na meču u Filadelfiji. Neće biti specijalnih video priloga…

Igrači će nastaviti da rade ono što rade od momenta kada su ostali bez idola. Nosiće patike sa Kobijevim potpisom, Džejms će nositi znojnicu na prstu sa brojem 24…

– Mi svaki tajm-aut završavamo pokličem “1,2,3..Mamba”. To ćemo i dalje da radimo. On je deo nas. Od kada se tragedija dogodila, imamo u glavi sliku koja je mnogo veća od svih nas – objasnio je Entoni Dejvis.

Pročitajte još

Igrači ne zaboravljaju Kobija. Ne zaboravljaju ni njegovu ćerku Đijanu koja je mladi život završila isto kada i njen otac. Pamte i ostale ljude koji su poginuli u nesreći. Ali, zbog čega je doneta ovakva odluka, ostaje da se vidi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike