Protiv Zvezda imaju 0-18 u ABA ligi, da li je došlo vreme za prvenac?

31.01.2021

11:40

0

Autor: D. B.

Mega sutra gostuje crveno-belima u 17. kolu regionalnog takmičenja

Protiv Zvezda imaju 0-18 u ABA ligi, da li je došlo vreme za prvenac?
Copyright MN Press

Niz pobeda kakav ima Crvena zvezda protiv Mege je jedan je od onih koji se u okvirima evropske košarke retko viđaju. Samo u ABA ligi crveno-beli su ostvarili 18 pobeda u 18 odigranih mečeva protiv rivala iz Beograda.

Da li je došlo vreme za prvenac? Pogled ka tabeli ABA lige rekao bi da bi do njega moglo da dođe pošto je Mega četvrto-plasirani tim koji ima isti broj pobeda kao i predstavnika ovog takmičenja u Evroligi – 11. Ruku na srce, Zvezda je za razliku od mege odigrala tri meča manje (16-13).

Bilo kako bilo, tek Mega će sutra biti gost Crvene zvezde u okviru 17. kola ABA lige.

Jedan od pet poraza koje je Mega doživela ove sezone bio je u duelu protiv crveno-belih, koji je obeležila velika neizsvestnot i promašeni šut za produžetak.

– Suvišno je pričati o kvalitetu Crvene zvezde koja se posle prvog dela sezone pojačala na poziciji beka i centra, a posle su se kompletirali posle izostanaka nekoliko važnih igrača zbog povreda i virusa. Znamo šta nas očekuje i šta odlikuje ekipu Zvezde, pre svega jako agresivna odbrana uz dosta kontakta na koju mi moramo da nađemo pravi odgovor. Svi ostali košarkaški elementi neće biti važni ukoliko ne budemo uspeli na pravi način da odgovorimo igri u kontaktu koju Zvezda nameće, kako u odbrani, tako i u napadu – objašnjava trener Mege Vlada Jovanović.

Šef struke najperspektivnijeg tima u regionu, koji je tokom karijere vodio bitke sa crveno-belima u ulozi trenera Partizana, svestan je kako njegov tim mora da odigra.

– Sa druge strane, moramo biti koncentrisani, ne smemo dozvoliti Crvenoj zvezdi da iz naših izgubljenih lopti trči i da ima drugi napad posle skoka. Utakmicu ćemo shvatiti na pravi način, kao izazov da se takmičimo sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor i odigrati pravu utakmicu svih 40 minuta – objašnjava Jovanović.

A ako neko u redovima Mege zna kako se izlazi na kraj sa Zvezdom onda je to Milenko Tepić koji je imao dosta dobijenih bitaka protiv crveno-belih u doba dok je igrao za Partizan.

– Sigurno je da nas očekuje jako teška utakmica protiv jedine evroligaške ekipe iz ABA lige. Crvena zvezda je odlično popunjena na svim pozicijama a dolaskom novog trenera preraspodelili su uloge u ekipi gde su se igrači koji su i ranije sarađivali sa Radonjićem brže adaptirali. Drugi hvataju ritam u hodu. Vraćaju im se igrači koji su bili bolesni, doveli su i Noka… Imaju dugačak roster koji je pravljen za 2-3 utakmice nedeljno. Svakako su favoriti u ovom meču – objašanjva iskusni univerzalac.

Pročitajte još

Što se tiče dela priče vezane za njegov tim Tepić je precizan.

– Mi smo vezali pobede u poslednje dve utakmice, što je bilo jako važno da možemo rasterećeno da se pripremimo za ovaj susret. Očekuje nas tvrda i teška utakmica. Sigurno će ritmom pokušati da naprave prednost i da probaju da iskoriste neke naše mane. Moramo da se adaptiramo, da vidimo gde i kako možemo da napadnemo Zvezdu i ako nam se ukaže šansa, da probamo da ih iznenadimo – tvrdi kapiten Mege.

Meč 17. kola ABA lige igra se u dvorani “Aleksandar Nikolić”, bez prisustva publike, a direktan prenos je na “Arena sport 1“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike