Lojd ponovo u pravom elementu: Talenat Mege nedovoljan da se zaustavi Amerikanac

01.02.2021

18:55 >> 19:05

0

Autor: M. R.

Crvena zvezda slavila u derbiju kola ABA lige - 92:85

Lojd ponovo u pravom elementu: Talenat Mege nedovoljan da se zaustavi Amerikanac
Copyright MN Press

Mladost i talenat ekipe Mege nisu bili večeras dovoljni da bi se zaustavio Džordan Lojd. Crvena zvezda je do bitne pobede u dvorani “Aleksandar Nikolić” stigla na krilima američkog košarkaša, koji je prikazao odličnu predstavu – 92:85 (28:24, 21:22, 25:20, 18:19).

Crveno-beli, koji su na ovom susretu bili lišeni pomoći Korija Voldena (zbog prehlade) i Džonija O’Brajanta (suspenzija), trenutno imaju skor 12-2, uz još tri zaostala meča i jedini su tim koji je samo dva puta poražen ove sezone u ABA ligi. Ekipa Mege, koju na ovom meču nisu vodili sa klupe Vladimir Jovanović i njegov pomoćnik Vule Avdalović zbog problema sa virusom korona, sada ima učinak 11-6.

U prvom poluvremenu derbija kola viđen je pravi trojkaški obračun. Šuterski najraspoloženiji bili su iskusni kapiteni – sa jedne strane Branko Lazić, sa druge Milenko Tepić, koji je najbolju podrušku imao od Kazalona. Domaći su za prvih 20 minuta postigli sedam trojki, a gosti osam. U poslednjem minutu Džordan Lojd je uspeo da pogodi pod faulom i tako donese vođstvo crveno-belima pred odlazak u svlačionicu – 49:46.

Nastavili su u dobrom ritmu da igraju izabranici Dejana Radonjića i u trećoj četvrtini. Davidovac je ubacio trojku, Hol je vezao nekoliko poena, Zvezda je povela – 56:49. Nije Mega tada dozvolila da protivnik prelomi utakmicu. Ekipu je pokrenuo Filip Petrušev, nastavili su Momirov, Simonović, Smit pa je brzo na semaforu sijalo izjednačenje. Međutim, ponovo je finiš, kao i u drugoj deonici, pripao domaćem timu. Na krilima Lojda i Lazića napravili su seriju od osam vezanih poena i pred odlučujuću četvrtinu poveli – 74:66.

Džordan Lojd je nastavio da puni koš rivala, zahvaljujući njemu prednost je postala dvocifrena. Mnogo puta ove sezone Mega je pokazala kakav karakter ima, pa je bilo jasno i sada da se do poslednjeg zvižduka sudije neće predati. Posle “minus 12” ponovo su zapretili, ali ni Zvezda nije popuštala. Izostala je neizvesna završnica, jer su domaći uspeli bez većih problema da privedu meč kraju.

U narednom kolu Crvena zvezda će igrati sa Krkom 8. februara u Novom Mestu, dok će Mega dočekati Mornar dan ranije.

CRVENA ZVEZDA: Hol 14 (7as), Lojd 29 (4sk), Uskoković, Davidovac 9 (6sk), Lazić 12 (4-4 za tri), Rit 5, Radanov, Dobrić 4, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 4, Noko 8 (9sk), Kolom 7 (4as).

MEGA: Mišković, Smit 4, Petrušev 22 (4sk, 4as), Tepić 12 (5-3 za tri, 10sk, 3as), Kljajević, Momirov 10, Simonović 18 (10sk), Jovičić, Cerovina 2, Matković 2, Kazalon 15 (4-3 za tri, 5as), Langović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike