KRAJ: Mega će još čekati na pobedu protiv Zvezde

01.02.2021

16:33 >> 18:58

0

Autor: Adam Štulić

Mali gradski derbi igra se u dvorani Aleksandar Nikolić

KRAJ: Mega će još čekati na pobedu protiv Zvezde
Copyright MN Press

Između tri evroligaška okršaja, košarkaši Crvene zvezde su se vratili na jadranski kolosek.

Posle prošlonedeljnih nespeha protiv Anadolu Efesa i Asvela, izabranici Dejana Radonjića protiv Mege su uhvatili dobar zalet za odlazak u Kaunas i megdan sa Žalgirisom – 92:85.

Crveno-beli su protiv gradskog rivala ostvarili 12. jadranski trijumf, kojim su ostali glavni favorit za osvajanje prvog mesta na kraju ligaškog dela sezone, dok će košarkaši Vlade Jovanovića, koji je, kao i njegov pomoćnik Vule Avdalović, zbog virusa korona propustio večerašnji meč, još morati da čekaju na prvi trijumf protiv favorizovanog rivala.

Pročitajte još

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Pokušali su gosti da zakompikuju završnicu meča Zvezdi, ali su ih u tome sprečili Lojd i Hol. Na kraju pobeda crveno-belih 92:85.

38′ – DOMAĆI NADOMAK POBEDE

U poslednja dva minuta Zvezda ulazi sa plus osam, pošto su po dva slobodna bacanja ubacili Petrušev sa jedne i Noko sa druge strane – 88:80.

36′ – ZVEZDA IMA SIGURNU PREDNOST

Ostali su crveno-beli na plus osam posle dva ubačena bacanja i poena Dobrića u kontri. Prethodno su gosti propustili dva vezana napada da priđu ispod šest poena zaostatka. Ovako, na isteku 36. minuta Zvezda vodi 86:78.

34′ – MEGA SE NE PREDAJE

Kada je delovalo da je goste stao šut i da su ostali bez pravih rešenja u napadu,Simonović ih je pokrenuo i vratio iz minus 12, koliko je bilo u 33. minutu posle poena Noka iz ofanzivnog skoka. Crnogorski reprezentativac je prvo poentirao uz faul i pogodio dodatno bacanje, a potom je asistirao Momirovu za trojku, kojom je Zvezdino vođstvo prepolovljeno – 82:76, 34. minut.

MN Press

32′ – ZVEZDA NA DVOCIFRENOM PLUSU

Lojd je ušao u seriju i deluje nezaustavljivo. Vezao je Zvezdin bek dve trojke na otvaranju četvrte deonice i tako doneo Zvezdi dvocifrenu prednost prvi put na meču, uprkos tome što je Simonović između njih postigao trojku uz faul i pogodio dodatno bacanje. Na isteku 32. minuta crveno-beli vode 80:70.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Sjano je Zvezda završila treću deonicu. Na krilima Džordana Lojda, koji je u završna tri minuta postigao devet poena, crveno-beli pred završni kvartal imaju, dosad najvećih, plus osam – 74:66.

MN Press

28′ – LOJD ČUVA ZVEZDIN PLUS

Džordan Lojd je zaustavio Zvezdin pad. Postigao je sedam poena (dve trojke), na šta se nadovezala i trojka Lazića za 72:66 u korist Zvezde u 28. minutu.

26′ – PREOKRET GOSTIJU

Prazan hod crveno-belih u napadu, Mega je iskoristila i serijom 9:0 (šest poena Petruševa) došla do prednosti 62:61. Seriju gostiju  trojkom je prekinuo Lojd i vratio crveno-belima minimalni plus.

MN Press

24′ – MEGA ODBILA JOŠ JEDAN NALET

Posle trojke Davidovca i poena Hola iz prodora Zvezda je bila na plus osam, ali su gosti, posle tajm auta, postigli brzih pet poena (Petrušev, Momirov trojka) i vratili se na minus tri – 61:58, 24. minut.

22′ – ZVEZDA NA NAJVEĆEM PLUSU

Trojkom Dejana Davidovca otvoren je treći kvartal, dok su košarkaši Megeu prva dva minuta poentirali samo sa linije penala (Simonović 2/2, Petrušev 1/2). Poenima Lojda sa poludistance Zvezda ima, dosad, najvećih plus sedam 56:49 u 12. minutu.

20′ – POLUVREME

Posle tajm auta Mege, Tepić (trojka) i Petrušev su odgovorili Zvezdi brzom serijom 5:0, ali na poluvremenu domaći vode, poenima uz faul Lojda, koji je pogodio i dodatno slobodno bacanje – 49:46.

18′ – ZVEZDA TROJKAMA VRAĆA PLUS

Lazić i Rit su trojkama kreirali Zvezdinu seriju 8:2 (poentirao još Dobrić sa poludistance), kojom crveno-beli pred završna dva minuta prvog poluvremena vode 46:41.

16′ – MEGA VODI

Potencijalni problem za crveno-bele mogao bi da predstavlja treći faul Noka u 15. minutu meča. Na isteku 16. minuta meča, posle poena Petruševa i trojke Kazalona, Mega vodi 39:38. Radonjić traži tajm aut.

MN Press

14′ – MEGA PROPUŠTA ŠANSE

Zvezda je za manje od četiri minuta u drugoj četvrtini izašla iz bonusa, a gosti su trojkom Momirova i poenima Simonovića pod košem prišli na poen zaostatka, ali je Lojd još jednom poentirao iz prodora za 36:33 u 14. minutu meča. Gosti su u međuvremenu propustili nekoliko prilika da, ako ništa, dođu barem do izjednačenja.

12′ – ZVEZDA ČUVA PREDNOST

Najbolji košarkaš Mege ove sezone Filip Petrušev prve poene na meču postigao je na ulasku u 12. minut meča sa linije penala (2/2). Prethodno su poene postigli Kuzmić i Kazalon, a potom je Lojd poentirao iz floutera za 32:28.

MN Press

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Sjajno su šuterski raspoloženi košarkaši oba tima na startu susreta. Zvezda je u prvih 10 minuta ubacila pet trojki, kao i  Mega, a na prvom dvominutnom odmoru, posle dva ubačena bacanja Lojda i trojke Koloma, Zvezda vodi 28:24.Tro

8′- LOJD

Lojd je odmah vratio trojku, potom je i Kolom poentirao za povratak Zvezde u vođstvo pred završna dva minuta prvog kvartala.

6′ – MEGA TROJKAMA PREUZIMA VOĐSTVO

Tepić, Kazalon i Simonović vezali su tri trojke i doneli Megi prvo vođstvo na meču – 18:15 u 6. minutu.

MN Press

4′ – POČETNA PREDNOST ZVEZDE

Lazić je ubacio još jednu trojku, potom je Noko vezao četiri poena, dok je na drugoj strani Kazelon postigao svoju prvu trojku na meču. Zvezda na isteku četvrtog minuta vodi 13:9.

2′ – ZVEZDA BEZ VOLDENA

Kori Volden zbog prehlade neće biti u sastavu Zvezde za večerašnji meč, koji u prvim minutima prolazi u egalu – 6:6, 2. minut. Lazić i Hol su pogodili trojke za crveno-bele na otvaranju meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike