"Ekipa je toliko promenjena, da je izgubila svoj identitet"

06.02.2021

20:36 >> 20:41

0

Autor: M. R.

Trener Partizana Saša Filipovski posle poraza od Igokee

"Ekipa je toliko promenjena, da je izgubila svoj identitet"
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su doživeli četvrti uzastopni poraz u ABA ligi. Posle Borca, Budućnosti, Cedevita Olimpije, poraženi su i u duelu sa Igokeom. Sada imaju već deset poraza u regionalnom takmičenju, uz sedam pobeda.

Mislim da nismo zaustavili ono što smo se dogovorili – kreaciju Klemonsa. Pravio nam je mnogo problema – rekao je posle meča trener Saša Filipovski. – Na njemu smo loše odigrali odbranu i on je bio taj koji je razigravao ekipu. Sa druge strane u napadu imali smo probleme sa egzekucijom ispod koša. Ono što smo uhvatili u napadu, nismo pogodili. Imamo previše igrača bez poena. Na poziciji pet i jedan su igrači praktički igrali 20 poena a nisu dali nijedan poen. Nedostajali su nam ti poeni i bolja forma više igrača.

Pročitajte još

Filipovski je upitan i da li će biti povučeni neki novi potezi kad je dovođenje igrača u pitanju.

Posle svakog poraza se traže promene u timu. Ekipa je toliko promenjena da je izgubila svoj identitet. Mi treba da damo maksimum, da izvučemo ono što se može izvući. Da dovedemo nove igrače za Evropu ne možemo. Ono što smo tražili, nismo mogli da potpišemo. To što imamo imamo. Nije samo poenta menjati, onda treba vremena i da ih uigraš. Kako neko novi dođe, vraćaš se dva koraka unazad da bi spremio ekipu. A i na tržištu baš i nema igrača za koje se klubovi tuku, da možemo da ih dovedemo.

Na ovom meču u igru nije ulazio na poziciji centra Nikola Janković.

Bio je prehlađen, nije juče trenirao. Moja odluka je bila da danas dam minute Miki koji nam je pomogao na prošloj utakmici, odigrao dobro. I na ovom meču je bio najbolja petica, Mozli je za 19 minuta imoa nula poena. Mika je odigrao dobro, pomagao je, skakao, ubacio 15 poena. Mi smo imali poene na pozicijama četiri i pet. Govorim o Miki, Rašonu, kapitenu Veličkoviću. Oni su dali doprinos. Spoljašnja linija osim Pejdža nije dala svoj doprinos. 

Nije mogao da nađe jasan razlog za loše poenterske partije pojedinaca.

Normalno da nam je utakmica sa Lokomotivom uzela mnogo energije. Ali da tražim izgovore… Uglavnom, zašto nula poena – ne znam. Imali smo mnogo čistih situacija, hrabro su uzimali šuteve, što se i tražilo. Da se ne razmišlja, nego da se šutira kad je otvorena pozicija. Ali nismo ih pogađali – zaključio je Filipovski.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike