Jošilo zakucao crno-bele: Igokea i drugi put ove sezone bolja od Partizana

06.02.2021

19:58 >> 20:10

0

Autor: M. R.

Tim iz Aleksandrovca slavio u Beogradu - 83:75

Jošilo zakucao crno-bele: Igokea i drugi put ove sezone bolja od Partizana
Copyright MN Press

Odličnu košarkašku predstavu prikazali su večeras košarkaši Partizana i Igokee u Hali sportova “Ranko Žeravica”, a za kompletan doživljaj nedostajala je samo publika. Kao pobednik je drugi put ove sezone izašao tim iz Aleksandrovca – 83:75 (23:16, 19:20, 21:26, 20:13).

Partizan već u februaru u ABA ligi ima dvocifren broj poraza – 10, uz sedam pobeda. Za razliku od njih, ekipa Dragana Bajića i dalje sanja velike snove i korača ka plej-ofu sa skorom 14-3. 

Stigli su košarkaši Igokee u Beograd motivisani da još jednom pokažu zašto su pravi hit ove sezone. To su i uspeli od starta meča. Partizan je na početku bio šuterski dobro raspoložen, pa je trojkama održavao jednocifreni zaostatak. Poveli su gosti 17:11 i naterali Sašu Filipovskog da zatraži tajm-aut.

Erik Mika je posle toga vezao dobre poteze u napadu, ali je sa druge strane non stop dolazio pravi odgovor od veoma raspoloženih Edina Atića i Dalibora Ilića. Njih dvojica su igrali gotovo bez greške, a zakucavanjima su samo podizali samopouzdanje saigrača. Igokea je u drugoj četvrtini napravila ponovo razliku – 33:25. Razigrani Pejdž, Tomas i Veličković su smanjili zaostatak, ali je tim iz Aleksandrovca otišao na pauzu sa vođstvom – 42:36.

Sredinom treće četvrtine gosti su “pobegli” na dvocifrenu udaljenost. Sve bolji je bio Jošilo, pogađali su Ilić i Klemons, pa je na semaforu zasijalo – 53:43. Nisu se obeshrabrili košarkaši Partizana… Posle tajm-auta Filipovskog, pokazali su reakciju i režirali preokret. Tomasu i Pejdžu se pridružio Ognjen Jaramaz sa sedam poena. Kada je pogodio pod faulom 17 sekundi pre kraja treće deonice, crno-beli su preuzeli vođstvo – 62:61.

Nalet Partizana su zaustavili protivnici na startu poslednje četvrtine. Proradio je Stiven Grej sa jedne strane, a sa druge su se svi igrači mučili da pronađu put do mrežice. Tek posle četiri i po minuta post je prekinuo Erik Mika – 70:64. Crno-beli su disali za vratom rivalu, koji je uporno bežao uz pomoć poena veoma sigurnog Marka Jošila. Imali su domaći priliku da se skroz približe, ali su Zagorac i Perkins bili neprecizni. Za kraj Jošilo je zakucao loptu u koš i tako na najlepši način overio pobedu.

Sada predstoji pauza u ABA ligi, baš kao i u Evrokupu, zbog nacionalnog Kupa i “prozora”. Partizan će prvi sledeći meč u regionalnom takmičenju igrati ako sve bude po planu 27. februara protiv Zadra, a Igokea protiv Budućnosti dan ranije.

PARTIZAN: Mika 15 (3sk), Zagorac 6 (7sk), Pejdž 14 (7as), Dangubić, Jaramaz 11 (4as), Veličković 11 (3sk), Perkins, Janković, Radovanović, Tomas 18 (5sk, 3as), Trifunović, Mozli.

IGOKEA: Klemons 16 (3as), Atić 13 (4sk, 6as), Jovanović 4 (4sk), Grej 7, Jošilo 16 (3-3 za dva, 2-2 za tri, 3sk, 4as), Talić 1, Ilić 16 (5-5 za dva, 1-1 za tri, 3as), Pot, Karmajkl 9, Fundić 1, Kondić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike