Jokić nije mogao sam: Ni rekord karijere Srbina nije bio dovoljan za Denver! (Video)

07.02.2021

21:40 >> 00:36

0

Autor: N. St.

Nagetsi izgubili od Kingsa

Jokić nije mogao sam: Ni rekord karijere Srbina nije bio dovoljan za Denver! (Video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Prošle sezone je ovaj meč bio opisivan kao srpski derbi. Na jednoj strani su bili Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica na terenu, na tribinama sa drugačijim ulogama Vlade Divac i Peđa Stojaković, dok je na drugoj ekipu predvodio Nikola Jokić.

Sada je okršaj Denvera i Sakramenta meč u kojem je glavnu ulogu imao jedan čovek – Jokić. Bjelica je već neko vreme „zakucan“ za klupu i samo je pitanje vremena kada će biti trejdovan.

Da je to istina pokazala su i dešavanja na parketu. Nikola je postavio novi rekord karijere – 50 poena, 12 asistencija, 8 skokova. Nažalost, to nije bilo dovoljno za trijumf njegovog tima u Kaliforniji – 119:114 (26:25, 27:27, 34:29, 32:33).

Da će sve biti na njegovim plećima bilo je jasno pred početak meča kada je klub saopštio da Džamal Marej i Fakundo Kampaco neće moći da igraju zbog povrede. Svestan je bio toga i srpski igrač. Preuzeo je odgovornost, držao svoj tim u igri sve vreme, ali nije mogao sam. Da je bilo raspoloženih saigrača na bilo kojoj strani terena verovatno bi Nagetsi slavili. Ovako su Kingsi lako dolazili od poena na jednoj strani, dok na drugoj nije imao ko da koristi otvorene šuteve.

Drugi najefikasniji igrač gostiju bio je Pol Milsap (14, 5sk). Kod domaćina su se istakli Harison Barns (28, 7sk) i sjajni ruki Tajris Halibarton koji je pogodio neke veoma bitne poene u završnici (23, 6as).

Dešavanja iz Kalifornije ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

48′ – KRAJ

Hild promašuje i deveti pokušaj za tri. Moris poentira, a Foks posle prodora pogađa (110:102). Jokić je tražio faul posle kontakta sa Barnsom, sudije nisu svirale ništa. Nikola se odlično snašao u novom napadu. Halibarton na to odgovara trojkom i verovatno stavlja tačku na meč na 55 sekundi pre kraja (113:104). Jokić pogađa trojku po povratku na parket posle tajm-auta (112:107). Denver je odlučio da brani napad i to je bila greška, Foks je pogodio posle prodora (114:107). Novi tajm-aut. Brza akcija Nagetsa, Jokić postiže trojku to mu je rekord karijere – 48. poen (114:110). Hild je bio polovičan sa penala, Jokić napada Barnsa i pogađa u reketu (115:112). Brz faul Morisa. Hild daje oba penala, Porter ispravlja promašaj Jokića, a Barns sa penala stavlja tačku (119:114).

46′ – TROJKA SRBINA!

Jokić trojkom odgovara na trojku, to mu je 40. poen na utakmici (105:99). Foks uzvraća istom merom, daje trojku uz zvuk sirene za istek napada. Porter je promašio trojku, Grin je uhvatio loptu, ispala mu je, Porter je uspeo da je vrati, Holms ga je faulirao. Pre izvođenja bacanja sudije su proverile da li je Foks gazio liniju, ustanovili su da nije i da je prvobitna odluka priznata. Porter je bio polovičan sa penala (108:100).

44′ – NIKOLA ČUVA DENVER

Jokić je iks faktor Nagetsa, postigao je šest poena u nizu, vratio svoj tim u potpunosti u igru na nešto više od četiri minuta pre kraja (102:96). Posle tajm-aauta Voltona Halibarton pogađa trojku (105:96).

42′ – SJAJNA BLOKADA JOKIĆA

Ostao je Vjatsajd pod košem, podigao se da položi loptu u koš, Jokić je sa leđa fenomenalno reagovao i udario mu “rampu”. Hasan je ostao da leži na parketu, žalio se i tražio faul, na snimcima se čisto vidi da nije bilo faula. U kontri je Barton fauliran, bio je siguran sa penala (100:90).

40′ – KINGSI BOLJI

Igra Sakramento mnogo bolje, koristi zamor protivnika i uvećava prednost (99:85). Jokić je dobro reagovao u odbrani, pa pokrenuo kontru, ostavio samog Grina, Volton reaguje odmah (99:88).

38′ – NEMA VREMENA ZA ODMOR

Nešto više od minut je Nikola proveo na klupi, morao je Meloun da ga vrati u igru. Odmah je pogodio (92:83). Volton na drugoj strani odmara igrače iz startne petorke, Vajtsajd poentira (94:83).

37′ – PREDAH ZA SRBINA

Nema Nikole na startu poslednjeg kvartala, dobio je zasluženi predah. Hild je postigao svoje prve poene na utakmici. Halibarton daje trojku za prvo dvocifreno vođstvo Kingsa (92:81). Meloun traži tajm-aut.

36′ – JOKIĆ IGRA SAM

Serija Kingsa, Foks daje trojku, Meloun reaguje (79:74). Jokić pronalazi put do koša, Vajtsajd zakucava, a Nikola ne uspeva da pogodi trojku (81:76). Jokić se zatim iskupljuje, poentira pored Vajtsajda koji ga faulira. Dao je dodatno bacanje (81:79). Vajtsajd daje oba penala na drugoj strani, Nikola promašuje sa poludistance, a Banrs se šeta do kša (85:79).  Trojka Jokića izlazi iz obruča, a posle poena Vajtsajd pravi faul na srpskom centru koji je siguran sa penala (87:81).  Što se statistike posle tri četvrtine tiče Jokić je dao 27 poena, uz 11 asistencija i šest skokova, Barns na drugoj strani ima 26 poena.

33′ – DABL-DABL JOKIĆA

Milsap je fauliran na šutu za tri, Sakramento je tražio “čelendž”, sudije su posle gledanja snimka potvrdile prvobitnu odluku. Dao je samo jedno od tri bacanja (70:69). Odličan pas Jokića za Hemptona, to mu je 10. asistencija na meču čime je došao do dabl-dabl učinka, njegovog 22. uzastopnog. Moris pogađa za tri, Foks poentira posle prodroa (76:74).

31′ – JOKIĆ PODIŽE NIVO IGRE

Jokić pogađa i razigrava saigrače. Međutim glavni problem u igri Denvera je što nema ko da pomogne u odbrani. Poeni se postižu na obe strane terena bez previše problema (70:68).

29′ – NEMA ODBRANE

Posle poena Barnsa Meloun reaguje tajm-autom (63:59). Holms poentira, Jokić ekspresno uzvraća (65:63).

27′ – ODLIČAN POTEZ JOKIĆA

Igra se uglavnom koš za koš, nema previše dobre odbrane ni na jednoj strani. Sjajan potez Jokića za novo izjednačenje (59:59).

24′ – MINIMALNO VOĐSTVO KINGSA

Posle prvog poluvremena Sakramento ima minimalnu prednost – 53:52. Kada je statistika u pitanju Denver predvode Jokić (14, 6as) i Milsap (7), na drugoj strani su najbolji Barns (13, 5sk) i Holms (12, 5sk).

22′ – MAJSTORIJA JOKIĆA

Holms poentira, pa je usledio sjajan potez Jokića u reketu, odlično se snašao i pogodio (43:43). Porter faulira Foksa koji je dao jedno od dva penala. Halibarton je zatim dao oba penala, Jokić polako ulazi u šuterski ritam, dok je Holms raspoložen na drugoj strani (48:45).

20′ – JOKIĆ SE VRATIO

Usled svih problema u igri Nagetsa Jokić je morao da se vrati u igru na oko šest minuta pre poluvremena. Veoma dug napad Kingsa, nisu ga završili kako treba. Porter je to kaznio trojkom (40:41). Barns je krenuo na prodor, Hempton ga je blokirao, sudije su svirale faul, Jokić i cela klupa Denvera su burno reagovali, tvrdili da nije bilo faula. Odluka nije promenjena, bio je polovičan sa penala (41:41).

18′ – BARNS U SERIJI

Dosta grešaka u redovima Denvera, posebno kada je organizacija igre u pitanju. Barns daje dve trojke u nizu, Meloun traži tajm-aut (40:38).

16′ – NEMA PROLAZA PORED VAJTSAJDA

Najbolji potez u dosadašnjem toku meča. Grin se zaleteo i pokušao da zakuca, Vajtsajd ga je sačekao na obruču i udario mu sjajnu blokadu (34:34). Dobra reakcija Čančara u odbrani, pa koš Milsapa (34:36).

14′ – ČANČAR NA PARKETU

Na startu druge deonice je Jokić dobio odmor. Zamenio ga je Vlatko Čančar. Grin pogađa trojku, Begli uzvraća istom merom, a Hauard zatim da je novu trojku za Nagetse (29:31).

12′ – MALA PREDNOST ZA DOMAĆINA

Pokušava Nikola i dalje da pronađe pravi ritam u ovoj utakmici. Dok traži šut trudi se da razigrava saigrače. Posle prve četvrtine je Nikola upisao 10 poena i šest asistencija. Halibarton je doneo prednost domaćinu u poslednjim sekundama (26:25).

9′ – BOLJA IGRA KINGSA

Vajtsajd pogađa sa poludistance, Denver se muči sa organizacijom igre u napadu. Nikola udara “rampu” Vajtsajdu, ali lopta ostaje u njihovom posedu, Foks pogađa za tri (22:17).

7′ – SRBIN TRAŽI ŠUT

Posle tajm-auta Jokić daje oba slobodna bacanja. Halibarton je pokazao zbog čega ima sjajnu ruki sezonu, dok je Porter počeo da promašuje u redovima Nagetsa (13:13). Jokić promašuje, Porter vraća loptu u koš (15:15).

5′ – NIKOLA SE UPISAO

Nikola je sjajno pratio akciju i ostavio za Bartona koji lako poentira. Porter baca loptu u ruke Melounu, jedan od arbitara pokazuje da je lopta za Kingse, Meloun se buni i uspeva da promeni odluku, Jokić ne uspeva da poentira (5:9). Holms poentira, pa Jokić postiže prve poene na drugoj strani u petom minutu meča. Lep potez Foksa (9:11).

3′ – JOKIĆ JOŠ UVEK “MIRAN”

Barns pogađa pod faulom Jokića, promašuje dodatno bacanje. Moris poentira u kontri (5:7).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč je počeo, Barton daje prve poene, Foks je polovičan sa penala, Milsap pogađa za tri (1:5).

23:05′ – JOKIĆ KAO KVOTERBEK

U Americi je glavna tema Superbol, pa su tim povodom napavili sjajan snimak Jokićevih dodavanja u stilu kvoterbeka. Pogledajte kako je to izgledalo.

22:42′ – BEZ DVOJICE IGRAČA

Nagetsi su potvrdili da na ovom meču neće igrati Marej (otok levog kolena) i Kampaco (otok desnog kolena).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike