Lebron je progovorio o Jokiću, a njegove reči će odzvanjati u ušima svih ljubitelja košarke

05.02.2021

09:47 >> 09:49

0

Autor: D. B.

Nikola je odigrao najslabiji meč ove sezone u NBA, a njegov Denver je poražen od LA Lejkersa

Lebron je progovorio o Jokiću, a njegove reči će odzvanjati u ušima svih ljubitelja košarke
Copyright Profimedia

I posle najlošije utakmice ove sezone Nikola Jokić dobija komplimente. I to ne od bilo koga, već od čoveka za koga će mnogi, i to sa puno argumenata, tvrditi da je jedan od najboljih igrača u istoriji košarke. Posle pobede nad Denverom, vođa šampiona NBA lige, Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, govorio je u superlativima o centru iz Sombora.

I nisu to bile protokolarne reči. Nikako. Bile su to pohvale od srca, a takve Kralj ne deli često. Lebrona su novinari pitali da li mu je neobična činjenica da je jedan centar, u ovom slučaju Nikola Jokić, najbolji asistent lige. Usledila je mala lekcija iz istorije magične igre pod obručima.

– Kada imaš talenat, onda ne postoje granice onoga što možeš da uradiš. A ovaj momak ima neverovatnu mogućnost da vidi šta se dešava na terenu. On vidi stvari koje će se tek dogoditi. Gledao sam Arvidasa Saboinisa dok je igrao za Portland. Ono što je on radio i kako je umeo da doda, to je do tada bilo neviđeno. Nije bilo visokih igrača koji su umeli tako da dodaju. Ali, to je bilo neviđeno samo za nas u SAD. U Evropi to su već videli dok je igrao za reprezentaciju. To isto možemo da kažemo i za Džokera (Jokićev nadimak). On je te stvari radio i u reprezentaciji i kod kuće pre nego što je došao u Ameriku. Znate dobar pas je nešto što zadovoljava čitav tim, čini da su svi igrači uključeni. A kada si najbolji igrač u timu i činiš da se svi osećaju podjednakom dobro kao ti, a on deli lopte i hoće da vidi da s lopta kreće, onda je saigračima lakše da igraju sa tobom. On je iz godine u godinu sve bolji. I volim to da vidim. Volim igrače koji ne igraju sebično. One koji igraju iz ljubavi i za saigrače, a ne za sebe – objasnio je Džejms.

Pokušo je Lebron da uporedi sebe i Nikolu kada je reč o dodavanjima.

– Moj posao je da dodam na vreme i na pravo mesto, da ne gubim lopte. To je i njegov posao u Denveru. Možda rizikujemo više sa nekim dodavanjima, nego što to čine drugi igrači u ligi, ali mi imamo tu mogućnost, pošto posedujemo kvalitet da nam neka dodavanja prođu. Imamo obojica momke koji umeju da uhvate loptu i da je pretvore u poene – objasnio je Lebron.

Pročitajte još

Ne krije živa legenda najjače lige na svetu da je jedan od najvećih razloga pobede Lejkersa nad Denver-om činjenica da je Jokić bio nateran da uzima teške šuteve.

– Mi smo najbolji defanzivni tim lige. Naši visoki igrači su uradili đavolski dobar posao na Džokeru. Terali su ga na teške šuteve. Slično je bilo i sa bekovima i njihovim Marejem, s tim što je on i pogodio nekoliko teških šuteva. Svi želimo da uradimo naš posao, na terenu su petorica momaka i svako želi da uradi najbolje moguće stvari – objasnio je Lebron Džejms.

 

Ol star meč je šamar u lice igrača

U četvrtak uveče stigla je i zvanična potvrda da će se, ipak, održati Ol star utakmica. Ovom činjenicom Lebron nikako nije zadovoljan.

– Nemam energiju, a nemam ni želju za Ol star meč. Ne razumem ni zašto igramo, ali to je dogovor koji je udruženja igrača postiglo. Iza nas je najkraći period između dve sezone i rečeno nam je da nećemo igrati, da ćemo imati jednu lepu pauzu tokom koje možemo da se odmorimo. Ovo je šamar u lice igrača. Nisam srećan, ali ništa nije u mojim rukama. Biću tamo ako budem izabran, ali sam fizički, ne i mentalno – objasnio je Džejms.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike