Bivši trener Crvene zvezde i učenik Vujoševića, Ivkovića i Šakote ponovo u seniorskoj košarci

12.02.2021

12:57

0

Autor: D. B.

Dinamik se odlučio na promenu za klupi

Bivši trener Crvene zvezde i učenik Vujoševića, Ivkovića i Šakote ponovo u seniorskoj košarci
Copyright MN Press

Promena na Dorćolu. Košarkaški klub Dinamik smenio je dosadašnjeg trenera Mira Alilovića i na njegovo mesto je postavio Sašu Nikitovića.

– Dinamik se zahvaljuje svom dosadašnjem treneru na izuzetno prednom radu i na afirmaciji mnogo mladih košarkaša našeg kluba u prethodnom periodu. Klub Aliloviću želi mnogo sreže i uspeha u nastvku karijere – navodi se u saopštenju kluba koji u ovoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije ima učinak od devet pobeda i 11 poraza.

Saša Nikitović je obavljao funkciju koordinatora mlađih selekcija vodeći juniorski i kadetski tim. Tokom karijere bio je prvi trener Crvene zvezde i Olimpije iz Ljubljane kao i selekcije Bahreina, a bio je i na čeku juniorkog tima Crvene Zvezde sa kojim je bio prvak države. Znanje je sticao kao asistent Duška Vujoševića u Partizanu, kao i Dragana Šakote i Stevana Karadžića u Crvenoj zvezdi.

Pročitajte još

Nikitović je bio asistent Dušana Ivkovića na Evropskim prvenstvima u Poljskoj (2009) i Litvaniji (2011) kao i na Svetskom Prvenstvu u Turskoj (2010). Kao asistent Aleksandra Kesara sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Univerzijadi u Bankoku 2007. kao i zlatnu medalju na Univerzijadi u Beogradu 2009. Bio je i na čelu reprezentacije do 16 godina na Evropskim prvenstvima u Crnoj Gori 2010, Češkoj 2011 i Italiji 2019.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike